De beste foredragene fra NHOs årskonferanse

Foredraget fra Jan Christian Vestre i utemøbelprodusenten Vestre er det best likte fra årets konferanse.

ÅK18: Verdien av arbeid

Jan Christian Vestre fikk høyest score av alle foredragsholderne i Oslo Spektrum under NHOs årskonferanse 2018. Foto: Aleksander Andersen / NHO

Publisert 26.01.18

Presentasjonene under NHOs årskonferanse 2018, hvor tema var "Verdien av arbeid", får jevnt over gode tilbakemeldinger.

Jan Christian Vestre trakk linjene tilbake til Sam Eyde og oppstarten av Norsk Hydro, som i sin tid la grunnlaget for det næringslivet og den velferdsstaten vi kjenner i dag. Vestre fikk 5,2 i score (på en skala fra 1 til 6) fra konferansedeltakerne.

 

Godt arbeidsmiljø er god butikk. Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt – STAMI viste forskningsbasert kunnskap om hvilke tiltak som fremmer godt arbeidsmiljø – og som faktisk er lønnsomt. Det er ikke fruktkurver, firmahytte og trening i arbeidstiden, men derimot kunnskapsbaserte tiltak som har noe med selve arbeidet eller selve produksjonen å gjøre. Molander fikk 5,1 i score.

Statsminister Erna Solberg satte scenen og definerte dagens tema: "verdien av arbeid" – som velferd. Mer arbeid er helt nødvendig fremover, men det er ikke tilstrekkelig for å gjøre vårt samfunn bærekraftig. Derfor må det kombineres med økt produktivitet – særlig i offentlig sektor. Vi må jobber smartere, vi må ha gode ideer og vi må ha gode løsninger. Erna Solberg fikk 5,1 i score.