Norske råvarer på menyen

Gode, lokale råvarer og inspirerende oppskrifter. Bocuse d´Or Norge er kulinarisk rådgiver på menyen som serveres under NHOs årsmiddag tirsdag 9. januar. Her finner du menyen, og oppskriftene.

#205

Seks lærlinger skal være med å lage maten. Bildet er fra dagen teamene for Årets Kokk 2017 ble offentliggjort. Foto: Linda Wiken.

Publisert 06.01.18

Årskonferansen 2018

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge har de siste 30 årene inspirert unge mennesker til å satse på kokkeyrket og jobber for å spre matglede, kunnskap og matkultur i Norge gjennom gode resultater i internasjonale kokkekonkurranser.

For første gang er Bocuse d´Or Norge kulinarisk rådgiver på menyen som serveres under NHOs årsmiddag tirsdag 9. januar.

- Bocuse d’Or Norge er en god samarbeidspartner for oss i NHO. De representerer det fremste innen kokkefaget, og en viktig lærlings-, og håndverkstradisjon. Vi gleder oss til å se hvordan gode håndverkere kan trylle med norske råvarer. Vi vil få en smak av årets konferansetema "Verdien av arbeid", både fra kokkene og de involverte produsentene og leverandørene fra den norske matnæringen, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Se menyen og oppskriftene 

Meny som representerer hav og land

At Bocuse d’Or Norge er kulinarisk rådgiver betyr at de har utviklet menyene og oppskriftene til kveldens middag, og at flere Bocuse-kokker samarbeider med kokkene og lærlinger i cateringselskapet Kreativ Catering med å tilberede buffeten.

- Vi har satt sammen en meny som representerer hav og land med råvarer fra norske fjorder, vidder og gårder. For oss har det vært viktig at menyen viser viktige sider ved norsk matproduksjon, som innovasjon, verdiskaping, bærekraft og faglig kompetanse. Men viktigst av alt er selvsagt at det smaker godt, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge. 

Janne Log, direktør i Sjømatrådet, mener det er positivt at det samarbeides på denne måten rundt middagen.

- Det fine med gastronomien er at den knytter sammen og representerer alle matnæringen og verdikjeder inn på tallerken. Det er valgt ut spennende råvarer fra både hav og land. Bocusekokkene er håndverk i verdensklasse, men her gjør de seg også til representanter for yrkes- og matfag generelt. Menyen illustrerer Matnorges arbeidsinnsats; eller konferanse-temaet "Verdien av arbeid", på en fin måte, sier Log, som er direktør for globale operasjoner, samfunn og kommunikasjon i Sjømatrådet.

Mer om Bocuse d’Or 

Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og kokkekonkurranse. Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, «Årets kokk», og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.