- Nysgjerrighet gir innovasjon

- Nysgjerrighet er en forutsetning for forandring og – ikke minst – for innovasjon. Det understreket president Tore Ulstein da han åpnet NHOs årskonferanse i dag.

Publisert 07.01.16

Årskonferansen 2016

NHO-konferansen Remix – det nye arbeidslivet åpnet med en samtale mellom programleder Linn Skåber og NHOs øverste tillitsvalgte og styreleder i Ulstein Group, Tore Ulstein.

Se hele samtalen mellom NHO-president Tore Ulstein og Linn Skåber.

Ulstein kjenner godt til forandring i sin egen virksomhet. For ti-femten år siden jobbet nærmere tusen på verftet. I dag er det 250, inkludert de permitterte.

Vi må forandre oss med verden

- I Ulstein har vi forandret oss kontinuerlig i nesten 100 år. For meg handler fremskritt om vilje og evne til forandring, det vil si omstilling. Verden forandrer seg og vi må forandre oss med den.

- Vi merker naturligvis godt den alvorlige situasjonen hele næringen nå er inne i. Men de store endringene over tid har kommet som følge av at verden rundt oss har endret seg – og vi har funnet muligheter innenfor nye forretningsområder. I dag har vi for eksempel 170 medarbeidere som blant annet jobber med salg av design og utstyrspakker.

Presidenten pekte på tre store endringer som vi vil merke godt fremover; økt migrasjon og kommende eldrebølge, overgangen til lavutslippssamfunnet, samt teknologiutviklingen.