Program

 1. 08:00 - 09:00 | Dørene åpnes

 2. 09:00 - 10:30 | Sesjon 1

  • 09:00

   Linn Skåber Programleder

   Åpning

   Linn Skåber er kjent for sine treffende kommentarer i Nytt på nytt, og ble i 2007 tildelt Gullruten for TV-serien Hjerte til hjerte. Hun har også utmerket seg på scenen. I 2006 vant hun Komiprisen for beste kvinnelige artist for sin innsats i Utlendingen på CentralteateretSkåber gikk ut fra Statens teaterhøyskole i 1997.  Siden den gang har hun jobbet med teater, film, tv og revyer. 

   Linn favorittord er nysgjerrighet og hun mener at nysgjerrighet kan være løsningen på redsel for det nye, det litt skumle, for selve framtida. På konferansedagen skal vi forhåpentligvis være nysgjerrige sammen med Linn og se mot framtida med fortida i baklomma.
   Foto: John Andresen

    

   Linn Skåber på Wikipedia
   Les mer
  • 09:05

   Tore Ulstein President i NHO

   Velkommen til Remix - Det nye arbeidslivet

   I samtale med Linn Skåber.

    

   Tore Ulstein er styreleder og visekonsernsjef i Ulstein Group ASA. I juni 2013 ble han valgt til president i NHO. Ulstein er særlig opptatt av innovasjon og norske bedrifters konkurransekraft.

   Han er utdannet sivilingeniør og har doktorgrad fra NTH (nå NTNU). Ulstein har vært med på utviklingen av kunnskapsparken i Ålesund, NCE Maritime, i tillegg til den maritime innovasjonsgruppen i Norsk Industri. 

   Foto: Ulstein Group/Marius Beck Dahle

   @ToreUlstein
   Les mer
  • 09:15

   En ny industriell revolusjon?

   I filmen møter du Teknologirådet, Alcoa, Google Norge og ABB Robotics. 

   Les mer
  • 09:20
   Andrew McAfee

   Andrew McAfee​ Professor ved MIT Sloan School of Management

   Hvordan blir fremtidens arbeidsliv?

   McAfee viser hvordan nye teknologiske gjennombrudd alltid har gitt verdiskapning og flere jobber, men er det annerledes denne gangen? 

   Andrew McAfee er professor ved MIT Sloan School of Management, og var tidligere professor ved Harvard Business School. McAfee er i sin forskning opptatt av hvordan informasjonsteknologi endrer forretningslivet, økonomien og samfunnet. 

   Han har skrevet den kritikerroste boken The Second Machine age (2014) sammen med MIT-kollega Erik Brynjolfsson. Boken handler om hvordan nye teknologier påvirker fremtidens samfunns- og arbeidsliv.

   @amcafee
   Les mer
  • 09:55

   Alexandra Bech Gjørv Konsernsjef i SINTEF

   Teknologiene som endrer arbeidslivet

   En ny bølge med teknologiske endringer skyller over oss. Det vil endre norske bedrifter, og samtidig skape store muligheter for Norge. 

   Alexandra Bech Gjørv er toppsjef i SINTEF, Skandinavias største uavhengige forskningsinstitutt. Hun har bred industrierfaring fra Norge og internasjonalt etter 17 år i Hydro og Statoil, med lederoppgaver innenfor HR, olje og gass, fornybar energi, klimateknologi og annen industrivirksomhet.

   Bech Gjørv er utdannet jurist og var i fem år partner i Advokatfirmaet Hjort. Hun ledet 22. juli-kommisjonen etter terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya i 2011.
   Foto: Advokatfirmaet Hjort

   Les mer
  • 10:10

   Erna Solberg Statsminister

   Statsministerens tale

   Norges statsminister og leder i Høyre. Hun er cand. mag. fra Universitetet i Bergen. Solberg har representert Høyre for Hordaland på Stortinget siden 1989. I 2004 ble hun valgt til leder i Høyre. Hun var kommunal- og regionalminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering fra 2001-2005. Etter valget i 2013 dannet hun regjering med Høyre og Fremskrittspartiet.
   Foto: Thomas Haugersveen/SMK

   @erna_solberg
   Les mer
 3. 10:30 - 11:00 | Pause

 4. 11:00 - 12:30 | Sesjon 2

  • 11:00

   Guy Ryder Director-General, International Labour Organisation (ILO)

   Et arbeidsliv som gagner alle

   ILO-sjefen snakker om et globalt arbeidsliv i endring. Guy Ryder har lang erfaring fra ILO og ble i 2012 valgt som toppsjef og generaldirektør der. Ryder har tidligere vært generalsekretær i både International Trade Union Confederation (ITUC) og i Free Trade Unions (ICFTU). I ICFTU ledet han prosessen med å forene den demokratiske, internasjonale fagbevegelsen.

   @GuyRyder
   ilo.org
   Les mer
  • 11:20

   Simen Markussen Seniorforsker ved Frischsenteret

   Blir det jobber til alle?

   Sysselsettingen faller, særlig blant unge. Hvordan kan vi sikre at det blir jobber til alle i fremtiden? 

    

   Simen Markussen jobber som seniorforsker ved Frischsenteret ved Universitetet i Oslo, og er også tilknyttet Universitetet i New South Wales i Australia. Han jobber med arbeidsmarkedsøkonomi, helse og arbeidsmarkedspolitikk, samt trygde - og pensjonsordninger. 


   Markussen har publisert en rekke arbeider i norske og internasjonale forskningstidsskrifter. I tillegg har han sittet i flere offentlige utvalg, blant annet Ekspertgruppen for NAV (Vågeng-utvalget). Markussen her en PhD i økonomi fra Universitetet i Oslo.​

   Les mer
  • 11:30

   Sigrun Vågeng Arbeids- og velferdsdirektør, NAV

   Tilbud og etterspørsel i arbeidsmarkedet

   Hvordan kan innvandring i kombinasjon med teknologisk endring gi utfordringer for inkludering i arbeidslivet.

    

   Sigrun Vågeng er sjef i NAV, en av Norges største virksomheter med ansvar for å iverksette arbeids- og velferdspolitikken. Nå jobber hun for å dreie NAV i retning arbeid og styrke kontakten med næringslivet. 

   Vågeng ledet utvalget som anbefalte hvordan NAV bør utvikles videre. Hun har vært toppsjef i KS og Statens institutt for forbruksforskning, direktør for arbeidsgiverpolitikk i NHO, og hatt flere styreverv.

    

   Vågeng har cand. mag. fra Universitet i Oslo og Executive MBA i strategisk ledelse fra NHH. Foto: Jeton Kacaniku

    

   @SigrunVageng
   Les mer
  • 11:45

   Sondre Gravir Administrerende direktør i Finn.no

   Kan delingsøkonomien skape nye jobber?

   Nettjenester som Finn Småjobber senker terskelen for formidling av arbeid. Kan dette bidra til å få flere i jobb, eller utfordrer det vårt velferdssystem?

    

   Sondre Gravir er brennende opptatt av å forenkle og forbedre hverdagen til FINNs brukere.​ I tillegg til topplederjobben i FINN.no er han en del av konsernledelsen i Schibsted Classified Media.

   Tidligere har Gravir vært administrerende direktør i Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Aftenposten. Han har også hatt konsernansvar for Schibsted Norge abonnementsmediehus. Før Gravir begynte i Schibsted jobbet han i McKinsey.

   Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har studert finansrelaterte MBA-fag ved National University of Singapore. Foto: Caroline Roka

   @sondregravir
   Les mer
  • 12:00

   Knut Aarbakke Leder for Akademikerne

   Alle bør ikke være fast ansatt

   Akademikerne mener Norge trenger flere selvstendig næringsdrivende fordi det vil gi bedre mobilitet og mer innovasjon. 

    

   Knut Aarbakke er utdannet medieviter fra Universitetet i Bergen. Han har bakgrunn som høyskolelektor og har også jobbet i Statistisk sentralbyrå. Fra 2000 til 2007 jobbet han med forhandlinger om lønns- og arbeidsvilkår i Legeforeningen, Samfunnsviterne og Norges Farmaceutiske forening.

    

   Aarbakke var leder av Akademikernes forhandlingsutvalg i staten fra 2004 – 2006. Før han ble leder for hovedorganisasjonen Akademikerne, var han leder av Samfunnsviterne. 

   @knutAarbakke
   Les mer
  • 12:08

   Laxmi Akkaraju Senior Vice President i EVRY

   Slik kan Norge møte den globale konkurransen

   Med sin brede erfaring fra Norge, India og USA, gir hun oss sine betraktninger om det norske arbeidslivet.

   Laxmi Akkaraju er ansvarlig for EVRYs Global Sourcing Program og den overordnede strategien for de globale leveringssentrene til EVRY i India, Ukraina og Latvia. Hun har også jobbet som Country Representative for EVRY i Bangalore, India.

   Tidligere har Akkaraju jobbet i Intel (USA), Spirent (USA) og Holte Consulting (Norge). Hennes erfaringer fra teknologisektoren i tre land har gitt henne en unik innsikt i kulturelle forskjeller på arbeidsplassen. 
   Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no

   Les mer
 5. 12:20 - 13:30 | Lunsj

 6. 13:30 - 15:00 | Sesjon 3

  • 13:30

   Teknologi som fremmer omstilling

   I denne filmen møter du Hexagon Ragasco, Zaptec og Nordlaks.

   Les mer
  • 13:35

   Jonas Prising CEO i ManpowerGroup Inc.

   Ny tidsalder; nytt arbeidsliv

   Endringene i arbeidslivet utfordrer også fremtidens kompetansebehov. Hvordan skal arbeidsgiver og arbeidstaker tilpasse seg dette? 

    

   Jonas Prising har siden 2014 ledet ManpowerGroup; et selskap med virksomhet i over 80 land. Han startet sin karriere i selskapet i 1999, og har hatt en rekke toppstillinger på flere kontinenter.

   Med erfaring fra bemannings- og rekrutteringsbransjen har Prising solid kompetanse på trender i arbeidsmarkedet. Han har også lang erfaring fra det svenske multinasjonale konsernet Electrolux. Jonas Prising har en MBA fra Stockholm School of Economics og snakker fem språk. ​

   @JonasPrisning
   Les mer
  • 14:10

   Teknologi som åpner nye muligheter

   I denne filmen møter du Kolonial.no, eSmart Systems og Dignio.

   Les mer
  • 14:15

   Ole Petter Nyhaug Partner og kreativ leder i Opinion AS

   Hva blir det neste? Når teknologi møter mennesker

   Endring skjer ikke når det kommer ny teknologi. Det skjer når teknologien får folk til å adoptere ny atferd. Nyhaug ser på hva som vil prege vår atferd de neste årene.

   Ole Petter Nyhaug har gjennom 18 år som konsulent, analytiker og foredragsholder blitt kjent som en av Skandinavias fremste innen trendanalyser og forbrukerinnsikt med fokus på innovasjon.

   Han har gjennom mange år hatt oppdrag på globalt nivå for merkevarer som Coca-Cola, Audi, IKEA, Vodafone og Phillips, samt for mange ledende norske virksomheter, både i offentlig sektor og i næringslivet.

   I tillegg er Nyhaug en gründer som har bygget opp flere selskaper og stått bak en rekke innovasjoner innen markeds- og forbrukeranalyse.

   @fremsikt
   Les mer
  • 14:25

   Hege Skryseth Konserndirektør for Kongsberg ASA

   Unike muligheter for næringslivet

   Hvordan kan bedriftene dra nytte av den nye teknologirevolusjonen? Hvordan kan myndighetene støtte opp under dette?

    

   Hege Skryseth er konserndirektør i Kongsberg Gruppen, et av Norges fremste teknologikonsern. Bedriften leverer høyteknologiske løsninger til olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart. 

   Hun har vært toppleder i flere internasjonalt ledende teknologiselskaper og jobbet som administrerende direktør i Microsoft Norge og i Geodata. 

   Nåværende styreverv er i NHO, Abelia og Norconsult. Tidligere har hun hatt styreverv i Dagens Næringsliv, Forskningsrådet og IKT Norge.

   I tillegg har Skryseth sittet i flere regjeringsoppnevnte utvalg, blant annet for nasjonal IT-strategi og et inkluderende arbeidsliv.

   @HSkryseth
   Les mer
  • 14:40

   Vi er det nye arbeidslivet

   En samtale med Linn Skåber, Siri Beate Arntzen, Anita Schøll Brede og Jon-Olav Sigvartsen.

   Les mer
  •  
   Anita Schjøll Brede

   Anita Schjøll Brede Gründer

   Anita Schjøll Brede er en forteller, tech geek, gründer og startup kid med en lidenskap for innovasjon som gjør menneskers liv bedre. De siste ti årene har hun vært i ni ulike industrier, grunnlagt fire startups og gått på seks ulike universiteter.

   Enten det er å utvikle et e-læringsverktøy i Silicon Valley, redusere energiforbruk i prosessindustrien, lage teater til Festspillene i Bergen, skape solcellelampebusiness i Kenya, prøve å endre rekrutteringsindustrien, eller bygge racerbiler: Anita ser de store linjene, samler teamet sitt bak en stor visjon og får ting gjort. Hun har aldri hatt en “ordentlig jobb”, og er i grunnen ganske fornøyd med det.

   @twitnitnit
   nitnit.com
   Les mer
  •  
   Jon-Olav Sigvartsen

   Jon-Olav Sigvartsen Daglig leder i Norgeshus JOS-Bygg

   Gründeren Jon-Olav Sigvartsen er daglig leder og eier av Norgeshus Jos-Bygg. I tillegg er han styremedlem i prestisjeprosjektet BYGG21. Sigvartsen blir omtalt som byggmestrenes wonderboy og mestrenes mester, blant annet på grunn av sitt brennende engasjement rundt papirløs byggeplass og sin innovative satsning. Bedriften hans har vunnet en rekke priser de siste årene, blant annet årets forhandler i Norgeshus, årets kjedemedlem i Boligprodusentenes forening og finalist i Årets Romeriksbedrift.

    

   Les mer
  •  
   Siri Beate Arntzen

   Siri Beate Arntzen Rådgiver ved SALT Lofoten AS

   Siri Beate Arntzen er en ekte Nord-Norge-Nerd (og offisiell ambassadør), oppvokst i Lofoten. Hun er utdannet fotograf, gikk derfra til olje- og gassindustrien og  arbeider nå som rådgiver i den marine kunnskapsbedriften SALT, i tillegg til å være bachelorstudent i Samfunnssikkerhet og Miljø ved UiT. SALT vant i 2014 prisen for Årets Gründerkvinne hos Innovasjon Norge. På denne arbeidsplassen står forskning, rådgivning og formidling i fokus – fra hovedkontoret i Svolvær. Siri jobber på ”distriktskontoret” i Tromsø.

    

   Å spre kunnskap er Siris mantra, spesielt når det kommer til Norges viktigste internasjonale konkurransefortrinn – havet. Hvis hun får arbeide med å kombinere de marine ressursene med norsk hjernekraft, er hun strålende fornøyd. 

   Les mer