Artikler

Vis filtrering

111 resultater

Type artikkel
Velg område
111 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Like god januar for overnattingsbedriftene i nord som i 2020

  Januar ble nok en god måned for overnattingsbedriftene i nord med en økning i totaltrafikken på 44 prosent. Norge som helhet har i samme periode hatt en økning på 50 prosent. Sammenlignet med januar 2020 er økningen i Nord-Norge på 2 prosent. Økningen fra 2022 til 2023 skyldes stor volumvekst i utenlandstrafikken spesielt til Tromsø-området, samt at det også har vært en positiv utvikling i det norske markedet i hele landsdelen.

 2. Vi spleiser på sommerjobben

  Skal du ansette sommervikar? NHO, LO og SNN jobber for at flere nordnorske bedrifter skal lyse ut stillingene sine, og for flere søkere til disse jobbene. Lyser du ut stillingen via 1000jobber.no, kan du få støtte til din(e) sommervikar(er). Stillingene markedsføres i hele landet, så her er muligheten til å nå ut til kandidater du ikke kjenner til!

 3. Det haster med oppgradering av fiskerihavner på Nord-Senja

  Senja er blitt en av landets største sjømatkommuner, med flere store aktører som satser på videre vekst. Utviklingen har vært enorm og investeringsviljen blant lokale bedrifter er stor. Infrastrukturen på Senja er derimot ikke dimensjonert for den høye aktiviteten og er nå en brems for utviklingen.

 4. Årskonferansen nærmer seg

  Dagene blir stadig lysere her nord - noe som betyr at NHO Arktis sin årskonferanse - Sjekkpunkt Finnmarksløpet nærmer seg. Datoen er 10.mars og begivenheten finner også i år sted i Alta.

 5. Nord-Norge trenger økt kollektiv mobilitet

  For store deler av landet er FOT-rutene kollektivtransport. Utformingen av flytilbudet på kortbanenettet i perioden 2024-2029 må derfor utformes som et reellt kollektivtilbud. Vi trenger et flytilbud sm gjør det billigere og mer effektivt å reise i landsdelen, og til og fra landsdelen. På lik linje med annen kollektivtransport bør FOT-rutene utgjøre et så godt tilbud at det stimulerer til bo- og bli-lyst, eksisterende og fremtidig verdi- og jobbskaping.

 6. Overnattingsnæringen i nord er tilbake på 2019-nivå

  Antall kommersielle overnattinger i Nord-Norge økte med 34 prosent fra 2021 til 2022. Sammenlignet med 2019 er økningen på 8 prosent. Tallene viser at Nord-Norge har hatt en bedre utvikling enn Norge som helhet som hadde en økning på 33 prosent fra 2021 til 2022 og en økning på 3 prosent fra 2019 til 2022.