Mediebedriftenes Landsforening - Arbeidsrettsadvokat

Publisert

Møtevirksomhet (fra iStock)

Møtevirksomhet (fra iStock). Foto: Getty Images/iStockphoto

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er mediebransjens utgiver- og arbeidsgiverorganisasjon, og en landsforening i NHO. Medlemsmassen består av mediehus, aviser, magasin- og ukepresse, tv og en del andre virksomheter innen mediebransjen. Totalt har vi ca. 350 medlemsbedrifter med ca. 10 000 årsverk. Vi er 14 ansatte, hvorav fire jurister, og er en del av Pressens hus, som ligger sentralt i Oslo sentrum. Her er vi samlokalisert med ca. 200 bransjekollegaer fra ti ulike organisasjoner. For ytterligere informasjon, se våre nettsider www.mediebedriftene.no

Mediebedriftenes Landsforening søker arbeidsrettsadvokat til juridisk avdeling

Er du en dyktig arbeidsrettsadvokat og har lyst til å jobbe i en landsforening i NHO?

Da kan det være deg vi er på jakt etter!

MBLs advokater er spesialister i arbeids- og tariffrett, og yter bistand til alle våre medlemsbedrifter. Som ansatt i vår juridiske avdeling inngår du i et engasjert og kompetent team hvor høy kvalitet i rådgivning og tett kontakt med mediebedrifter er i fokus. Du vil også være en del av hele NHOs nettverk av advokater og jurister som jobber med arbeidsrett og arbeidsgiverpolitiske spørsmål.

MBLs juridiske avdeling håndterer hele spekteret av arbeidsrettslige spørsmål. Arbeidsoppgavene består av både kollektiv og individuell arbeidsrett. Det innebærer deltakelse i og mulighet for å lede sentrale tarifforhandlinger, forhandlings- og tvistemøter, og ikke minst juridisk rådgivning til våre medlemsbedrifter. Avdelingen bistår også innenfor personvern, opphavsrett, markedsrett, offentlighet og annen presserelatert jus.  Det er muligheter for prosedyre.

Vi søker deg som har gode faglige kvalifikasjoner og erfaring fra arbeidsrett. Det er positivt om du i tillegg har erfaring fra eller interesse for noen av våre andre fagområder, og at du vil være en god sparringspartner for våre medlemmer. Det er viktig at du evner å jobbe systematisk, selvstendig og målbevisst, samt at du har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.

Arbeidsoppgaver:

 • Juridisk rådgivning til våre medlemsbedrifter, særlig innen individuell og kollektiv arbeidsrett
 • Tett kontakt med ledere og HR-ansvarlige hos våre medlemmer
 • Gjennomføring av tvistemøter, utvalgsmøter mv.
 • Delta i forhandlinger/lede forhandlinger med våre tariffmotparter
 • Kurs- og foredragsvirksomhet
 • Muligheter for prosedyre

Vi tilbyr:

 • en givende stilling med stor mulighet for vekst og faglig utvikling i en spennende bransje
 • arbeidssted i trivelige Pressens hus i Oslo sentrum. Her er vi samlokalisert med de andre presseorganisasjonene og flere medier, noe som åpner for mange samarbeidsmuligheter
 • godt arbeidsmiljø med dyktige kollegaer
 • en fleksibel, lærerik og variert arbeidshverdag
 • konkurransedyktige betingelser, samt gode pensjons- og forsikringsordninger

Spørsmål om stillingen kan rettes til leder av juridisk avdeling i MBL, Pernille A. Børset på tlf. 975 62 339, epost pb@mediebedriftene.no eller til seniorrådgiver i Cruit Hanne Paulsen Ødegård på tlf. 959 61 599, epost hanne@cruit.no eller til seniorrådgiver i Cruit Bettina Bækkevold på tlf. 900 93 591, epost bettina.baekkevold@cruit.no. Søknad med kortfattet CV og vitnemål sendes snarest, og innen 23. august. SØK HER.

Tiltredelse og lønn etter avtale.

 

Om MBL

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er mediebedriftenes bransje- og utgiverorganisasjon. MBL skal bidra til å styrke og verne ytringsfriheten, pressefriheten og informasjonsfriheten som grunnleggende verdier i et demokratisk og åpent samfunn. MBL skal arbeide for gode og stabile betingelser som fremmer et mangfold av økonomisk sunne medier.