NHO Viken Oslo - politisk rådgiver

Foto: Jarle Nyttingnes

Vil du jobbe i Norges viktigste næringslivsorganisasjon NHO - Næringslivets Hovedorganisasjon? Skjønner du hvordan politikk blir til og hva som sikrer politisk gjennomslag særlig i Oslo? Er du opptatt av samfunnsutviklingen og ønsker å skape gode rammebetingelser for våre medlemmer i Oslo?

Vi har ledig et vikariat på ett år som politisk rådgiver for NHO Viken Oslo, med hovedansvar for Oslo.  I stillingen vil du ha utstrakt kontakt med bedriftene, våre medlemmer, samt politikere og andre beslutningstakere.

Kan du politikk, stiller jeg med landets mest spennende næringslivs-nettverk. NHO Viken Oslo søker en fremoverlent politisk rådgiver til politikkteamet i regionen. Sammen med ti svært dyktige kolleger, vil du være med på å legge til rette for at NHOs medlemsbedrifter har rammevilkår som gir grunnlag for sysselsetting og vekst i regionen. Du blir del av et team med sterk politisk kompetanse og stor stå på-vilje, som jobber langsiktig for viktige politiske gjennomslag.

Stillingen rapporterer til regiondirektør NHO Viken Oslo og inngår i et tverrfaglig miljø på NHOs regionskontor. Arbeidssted vil hovedsakelig være Oslo, men en del reising i regionen Viken og Oslo må nok påregnes.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

 • Politisk rådgivning, herunder følge politisk viktige saker, utarbeide strategier og handlingsplaner som sikrer politisk gjennomslag, samt utvikle og planlegge politiske møtearenaer og aktiviteter
 • Tett dialog med bedriftsledere, og fremme næringslivets interesser i Viken og Oslo
 • Utvikle møteplasser for politikere og næringsliv
 • Bidra til markedsføring og medlemsrekruttering sammen med resten av teamet i regionen

Ønskede kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning fra universitet/høyskole
 • Relevant arbeidserfaring og god kjennskap til politiske prosesser og politisk påvirkningsarbeid i Oslo
 • Bredt nettverk i næringslivet og/eller det politiske miljøet i Oslo
 • Gode kommunikasjonsevner både muntlig og skriftlig

Ønskede egenskaper

 • Sterk interesse for samfunnsspørsmål, og interesse for bedriftenes rolle i samfunnsutviklingen
 • Offensiv, fremoverlent og selvstendig
 • Glad i å samarbeide
 • Strukturert og målrettet, med stor gjennomføringskraft
 • Evne til å sette seg raskt inn i komplekse temaer, og samtidig beholde overblikket
 • Fleksibel og løsningsorientert, med ønske om å bidra der det trengs

NHO Viken Oslo tilbyr

Som politisk rådgiver i NHO får du mulighet til å gjøre en forskjell, være med på å forme fremtiden og styrke næringslivet. På politikkteamet ved regionkontoret blir du del av et sterkt fagmiljø og et sammensveiset og svært motivert team.

Vi vet at mangfold skaper bedre resultater, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.  

Søknadsfrist 9. oktober 2023 - SØK HER

Har du spørsmål om stillingen?

Vegard Einan
Regiondirektør NHO Viken Oslo
Tlf: 48 12 93 92
Epost: Vegard.Einan@nho.no

 

Om arbeidsgiveren

NHO er den største interesseorganisasjonen for små, mellomstore og store bedrifter i Norge. Over 30 000 norske bedrifter er medlemmer hos oss og vi jobber for at de skal få bedre rammevilkår hver dag. Vi i NHO Viken Oslo  jobber for saker som medlemmene i vår region er opptatt av.

NHOs regionkontor i Viken Oslo formidler NHOs nasjonale utspill og driver politisk påvirkning opp mot både lokale, regionale og nasjonale myndigheter. Våre aktiviteter for å få politisk gjennomslag inkluderer «Gå for Næringslivet», egne benkemøter med stortingsbenkene i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, jevnlige møter med aktuelle byråder, svar på høringer, medieutspill og kampanjer.