Mari Sundli Tveit ny politikkdirektør i NHO

Nyhet, Organisasjon

Publisert

#205

Mari Sundli Tveit går fra stillingen som rektor ved NMBU til direktør for politikk i NHO.

NMBU-rektor Mari Sundli Tveit blir ny direktør for politikk i NHO. – Med henne får vi en kompetent, svært erfaren og faglig sterk direktør for vårt politiske arbeid, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

- Jeg er veldig glad for at Sundli Tveit blir ny direktør for politikk i NHO. Norge står overfor store omstillinger i årene som kommer, og NHO vil være en premissleverandør i dette arbeidet, sier Almlid.

Mari Sundli Tveit er i dag rektor ved NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og styreleder i Universitets- og høgskolerådet. Hun er professor i landskapsarkitektur, og er styremedlem i European University Association og i Chalmers tekniska högskola.

- Dette er en unik mulighet til å ta kompetansen min og engasjementet mitt for bærekraft og betydningen av samspillet mellom akademia og næringslivet inn i en ny og svært spennende rolle. Vi får ikke til et grønt skifte uten det norske næringslivet. Jeg gleder meg til å bidra til blant annet dette viktige arbeidet sammen med bedriftene, sier Sundli Tveit.

Sundli Tveit går inn i NHOs ledergruppe, og starter i sin nye jobb over sommeren.