NHO

Innhold

120 speed-dater på 90 minutter

Nyhet, NHO Agder

Publisert

Vetanbiler og personer i samtale med hverandre

Omgitt av veteranbiler og andre imponerende kjøretøy gjennomføres det parallelt opptil 22 speed-dater hvert 15. minutt. Totalt telte vi 20 samtaler hos 17 ulike aktører på 90 minutter på Den store pengedagen 30. august.

Siden 2015 har det årlig blitt arrangert Den store pengedagen i "Kreativ møtesenter", som også huser den imponerende bilsamlingen til Johan B. Ugland. På fredagens arrangement i Grimstad telte vi 120 speed-dater hos 17 ulike aktører på 90 minutter.

Nøkkelen med Den store pengedagen er muligheten for en-til-en samtale med de ulike aktørene. Arrangementet skal også være en møteplass for små og store bedrifter med mulighet for faglig påfyll og knytte nyte kontakter. 

Sharebox fra deltaker til foredragsholder

I første del av arrangementet fikk deltakerne høre spennende foredrag som kræsjkurs i virkemiddelapparatet, aktivt eierskap og bedriftseksempler fra MacGregor og Sharebox på hvordan søke om og motta offentlig støtte. Arne Eivind Andersen, CEO i Sharebox AS, fortalte at gründerreisen startet på Den store pengedagen tilbake i 2015.  Sharebox teller nå over 8 ansatte på hovedkontoret i Arendal, og har i tillegg til salgsrepresentanter i København og Malaga. Videre vekst ute i verden vil skje både i form av franchiseavtaler for B2C-markedet og avtaler i B2B-markedet. Les mer om Sharebok her

Arrangement med kultur og teknologi

Innimellom falig program og speed-dating ble det også tid til mingling og nettverksbygging, samt titting på den imponerende bilsamlingen til Johan Benad Ugland i "Kreativt møtesenter". 

Den store pengedagen er et arrangement hvor bedriftsledere får faglig påfyll og "speed-dater" virkemiddelapparatet. I Grimstad var det 17 ulike aktører representert: Doga, DnB, Eksportkreditt, ENOVA, Forskningsmobilisering Agder, Forskningsrådet/SkatteFUNN, Future Materials/MIL, Innovasjon Norge, Innoventus Sør, Moment Holding, NHO/NHO Gründer, Onsagers, Pågang Næringshage, RFF Agder, Skagerak Maturo, Sparebanken Sør og Sørlandets Europakontor.

Samarbeidsprosjekt siden 2015

Den store pengedagen ble arrangert for fjerde år på rad i Grimstad. Arrangementet driftes av NHO i samarbeid med Innovasjon Norge, Norges forskningsråd Agder, Sørlandets Europakontor, Forskningsmobilisering Agder, Regionale forskningsfond Agder. Arendal Næringsforening, Grimstad Næringsforening og Pågang Næringshage har alle vært gode medhjelpere i markedsføringen av årets arrangementet. 

Flere bilder fra arrangementet kan ses på Facebook-siden til NHO Agder