NHO

Innhold

Det er ikke bedriftene som innoverer - det er menneskene i den

Nyhet, NHO Agder

Publisert

Bilde av to personer som snakker sammen.

Samarbeid og dialog er forutsetninger for å lykkes med medarbeiderdrevet innovasjon (Kilde: Hovedorganisasjonenes Fellestiltak).

Fredag 11. oktober holdt NHO Agder et informasjonsmøte om hvordan partssamarbeid i bedriften kan føre til økt produktivitet, lønnsomhet og omstillingsevne.

NHOs Marit Heimdal ledet møtet og informerte om Hovedorganisasjonenes Fellestiltak (HF), etterfulgt av GE Healthcares presentasjon om “gamification” og prosjektet “Det Store Samspillet”, som HF har gitt økonomisk støtte til.

 Den norske modellen

- I Norge har vi en likhetskultur og høy grad av tillit til hverandre, langt høyere enn det vi finner i andre land, påpeker Marit Heimdal fra NHO. Dette er noen av elementene som kjennetegner den norske arbeidslivsmodellen og partssamarbeidet, og er viktig for verdiskapingen i næringslivet.

#205

Marit Heimdal ved NHO legger frem hvordan partssamarbeid kan føre til en bedre bedrift.


Både arbeidsgiver og arbeidstaker har sine særinteresser, men de har også felles interesser. Dermed er det viktig å imøtekomme disse felles interessene, slik at man unngår kostbare konflikter.

 - Vi må huske at det ikke er bedriftene som innoverer - det er menneskene i den. Hvis man får til samarbeidet i Hovedavtalen, så vil man kunne slippe mye støy og samtidig bli mer lønnsom, uttrykker Marit Heimdal.

Mennesker i flytsonen

GE Healthcare Lindesnes har tidligere mottatt støtte fra HF til prosjekter for å styrke bedriften, denne gangen innebærer prosjektet implementering av “gamification” i den daglige driften.

Prosjektet kalles “Det Store Samspillet”, der hensikten blant annet er å få menneskene i flytsonen og kartlegge hvilke deler av arbeidet de er i flytsonen. Her benyttes prinsipper fra gaming-verdenen for å lære å jobbe i det digitale samfunnet og for å tiltrekke unge arbeidstakere.

Ved å få de ansatte i flytsonen vil man unngå stress og forhastede avgjørelser, ettersom arbeidsoppgavene er klare og blir gjennomført på en rutinert og ordentlig måte.

- Jo mer stressa du blir, jo dummere blir du, understreker Jens Kjos-Hanssen ved GE Healthcare.

#205

GE Healthcare ved Jan Øyvind Åvik (t.v) og Jens Kjos-Hanssen (t.h) fortalte om prosjektene som har fått støtte fra HF.


I tillegg vil fokuset på flytsonen føre til at de ansatte blir mer involvert i de prosessene som bedriften står overfor, slik at de også kan påvirke utbedringen av mer effektive prosesser. På den måten er medarbeiderdrevet innovasjon helt avgjørende for trivsel, tilrettelegging og lønnsomhet.

#205

Det var mange gode innspill fra de engasjerte deltakerne på informasjonsmøtet.

Fakta om Hovedorganisasjonenes Fellestiltak (HF): 

Hovedorganisasjonenes Fellestiltak (HF) er en ordning etablert av LO og NHO, og en svært nyttig medlemsfordel for bedrifter med tariffavtale som jobber med å styrke partssamarbeidet og med bedriftsutvikling. Her er det mulig å søke støtte til ulike utviklingsprosjekter for bedrifter. Sjekk ut www.fellestiltak.no.

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: