Digital yrkesmesse på fvn.no

Nyhet, NHO Agder

Publisert

1. mars skal 15-åringene i fylket velge videregående skole. Fordi yrkesmessene for elever som skal søke videregående skole er avlyst igjen har Fædrelandsvennen i samarbeid med NHO Agder, Agder fylkeskommune og flere tatt initiativ til en digital variant for andre år på rad. 

fvn.no presenteres nyhetssaker, nettmøte med ekspertpanel, digitale skolebesøk, intervjuer med ungdom som har tatt valg og  intervju med aktører i arbeidslivet som sier noe om hva regionen trenger. Velkommen til digital utdanningsmesse

Debattstudio med ekspertpanel
Fædrelandsvennen har satt sammen et ekspertpanel med rådgivere, lærere, skoleelever, lærlinger og representanter fra arbeidslivet som skal kunne svare på alt både elever og foreldre måtte lure på! Det ble sendt inn og besvar over 130 spørsmål.  Følg lenken til debattstudio  her.

Fra hjelpepleier til rørlegger
– Mye fleksitid, lønn under opplæring og mange muligheter til å utvikle seg i jobben er gode grunner for å velge rørleggerfaget. Arbeidstiden er fra 7 til 15, sier Marit Eklund, avdelingsleder i Bravida, til Fædrelandsvennen. Sønnen Daniel (15) kjøper budskapet og er klar for å gå samme vei. Les saken om Marit Eklund som ikke klarte å kombinere rollen som trebarnsmor med jobben som hjelpepleier. Så hun ble rørlegger i stedet

Les også kronikk fra LO og NHO: Yrkesfag gir valgfrihet

Lærlinger i flere av NHOs medlemsbedrifter er intervjuet, blant andre Hedda Grimestad i Agder Energi, Even Ropstad i Kruse Smith Anlegg, Sofie Vabo i Sørinstallasjon AS, Charlotte Marie Edvardsen og Karoline Christine Johansen i Majas Salonger, Sondre Svinstad i Kruse Smith, Kevin Fossnes i Glencore Nikkelverk og Sindre Løland i Gumpens Auto Vest. 

Les også: