NHO

Innhold

Et mylder av ideer og muligheter i Flekkefjord

Nyhet, NHO Agder

Publisert

Full sal på historiens første utgave av Den Store Pengedagen i Flekkefjord.

Full sal på historiens første utgave av Den Store Pengedagen i Flekkefjord.

Over 80 deltakere fra bedrifter og virkemiddelapparatet deltok da Den store pengedagen ble arrangert for første gang i Flekkefjord fredag.

Den store pengedagen er et NHO-arrangement der formålet er å senke terskelen mellom næringslivet og virkemiddelapparatet. Bedriftene får møte virkemiddelaktørene på rekke og rad – og i løpet av en 15 minutter lang speed date avklarer man hvilke ideer det er mulig å jobbe videre med, og hvilke ideer som har bedre forutsetninger for å lykkes gjennom å benytte andre finansieringskanaler.

På arrangementet fredag fikk deltakerne også møte flere spennende bedrifter som delte sine erfaringer med å utvikle egen virksomhet i samarbeid med virkemiddelapparatet. Økonomisjef Grethe Larsen fortalte hvordan AMV, en bedrift som har eksistert siden 1860, har benyttet offentlige virkemidler til å videreutvikle virksomheten.  

Arve Grønsund Hanssen fortalte om hvordan han har søkt virkemiddelapparatet fra han begynte med sin forretningsidé i 2006. Han understreket at støtteordningene i Norge på ingen måte er i særklasse til sammenlikning med andre land.– Skal man drive nybrottsarbeid i Norge, så man bruke virkemidler som f.eks Skattefunn og Innovasjon Norge, fortalte Grønsund Hansen.

Daglig leder i Future Materials, Aslaug Hagestad Nag, gav en smakebit på hva katapultsenterne i Norge kan bety for Lister-regionen. Publikum fikk også et kræsjkurs i virkemiddelapparatet presentert at Siren M. Neset, regionansvarlig i Agder for Norges forskningsråd.

Følgende virkemiddelaktører deltok på Den store pengedagen:

 1. DOGA
 2. Eksportkreditt
 3. Flekkefjord Sparebank
 4. Forskningsmobilisering Agder
 5. Forskningsrådet m/SkatteFUNN
 6. Future Materials
 7. Innovasjon Norge
 8. Kvinesdal sparebank
 9. Lister Nyskaping
 10. Link Venture Capital
 11. Mechatronics Innovation Lab
 12. NHO
 13. Onsagers
 14. Regionale forskningsfond Agder
 15. Skagerak Maturo
 16. Sparebank 1 SR Bank
 17. Sparebanken Sør
 18. Sørlandets Europakontor

I tillegg til NHO Agder er følgende partnere medarrangører av Den store pengedagen: Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Sørlandets Europakontor og Regionale Forskningsfond Agder. En stor takk rettes også til  vår lokale medarrangør Lister Nyskaping. 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: