Otterlei ny styreleder

#205

Jan Sigurd Otterlei er ny styreleder i NHO Agder.

Jan Sigurd Otterlei ble tirsdag kveld valgt til ny styreleder i NHO Agder. Investoren fra Arendal eier flere sentrale industribedrifter, og er også aktivt engasjert i eiendomsutvikling.

- Det er både en ære og en spennende oppgave å tre inn som styreleder i NHO Agder. For alle oss som har stor tro på norsk industri, er NHO en svært viktig aktør. NHO bidrar til å gi norske bedrifter best mulig rammebetingelser. Samtidig har jeg satt stor pris på å knytte kontakter med nye miljøer gjennom NHOs møteplasser, sier den nye styrelederen.

Tror på norsk industri

Gjennom Otterlei Group har Jan Sigurd Otterlei gjort betydelige investeringer i viktige norske industribedrifter. Dette gjelder blant andre varmeovnsprodusenten ADAX, Agdersveis, interiørprodusenten Bosvik, skipsinnredningsprodusenten Norac og Norac Badekabiner, samt Kristiansand Skruefabrikk og Mekaniske Verksted. Otterlei Group er også majoritetseier i Arendals Bryggeri og har nylig kjøpt seg inn mekatronikkbedriften Fosstech i Vestfold. I tillegg har han også gjort investeringer i eiendomsmarkedet.

- Jeg har investert i norsk industri fordi jeg har tro på den norske modellen med utvikling av konkurransedyktige kompetansemiljøer gjennom tett og godt partssamarbeid på bedriftene. Jeg tror vekstpotensialet er stort, spesielt for små og mellomstore industribedrifter i Norge. Her tror jeg vi vil oppleve vekst i både verdiskaping og arbeidsplasser i de kommende årene, sier Jan Sigurd Otterlei.

Otterlei Group i tillegg til virksomheten i Vestfold, Arendal, Risør og Kristiansand, har Otterlei Group også selskaper i Sverige, Litauen og Kina. Samlet har gruppen 800 ansatte og forventer i 2018 å omsette for 1 milliard kroner.

Det nye styret

I tillegg til Jan Sigurd Otterlei består det nye styret i NHO Agder av Sidsel Pettersen (Innoventi), Jon Syrtveit (Kruse Smith), Håvard Solum (Scandic Kristiansand Bystranda), Heine Østby (3B-Fibreglass Norway AS), Kristin Berthelsen (Activepeople AS), Silje Holthe Lunder (Gulldia Design AS), Grethe Hindersland (Alcoa), Ann-Kari Heier (MacGregor Norway AS) og Tom Cantero (Air Products AS)