Nye muligheter for Jenter og teknologi-bedriftsbesøk

Nyhet, NHO Agder

Publisert

- Det var kjempegøy og flotte jenter vi hadde besøk av fra Grim skole under Jenter og teknologi-dagene i 2021 melder Agder Energi. Fra venstre: Siv Smalø (Teknologi), Solveig Skarpenes Fjellbakk (AE Nett), Sissel A. Rossebø (Teknologi), Hedda Grimestad (AE Vannkraft), Hege Therese Lunden Lindland (AE Vannkraft), Kirsti Lie (Organisasjon) og Mette Mari Wigstøl (Organisasjon).

Agder Energi er blant bedriftene som åpner dørene 10. januar. - Det var kjempegøy og flotte jenter vi hadde besøk av fra Grim skole under Jenter og teknologi-dagene i fjor melder engasjerte rollemodeller i Agder Energi. Fra venstre: Siv Smalø (Teknologi), Solveig Skarpenes Fjellbakk (AE Nett), Sissel A. Rossebø (Teknologi), Hedda Grimestad (AE Vannkraft), Hege Therese Lunden Lindland (AE Vannkraft), Kirsti Lie (Organisasjon) og Mette Mari Wigstøl (Organisasjon). Foto: Agder Energi. Foto: Agder Energi

NHOs medlemsbedrifter ønsker å få flere jenter til å satse på teknologi. Og derfor har vi i NHO etablert prosjektet "Jenter og teknologi". På bedriftsbesøk får jenter i 9. og 10. klasse se, høre og gjøre oppgaver innenfor teknologi.

Teknologi er så mangt, og teknologijobbene finnes innenfor en rekke bransjer. Hos bedriftene får jentene møte inspirerende ansatte, delta i hands-on workshops, bli med på en omvisning hos bedriften og lære om spennende teknologi.  

Trykk på bedriftsnavnet for å komme videre til påmeldingsskjema. Merk at hver bedrift har et maksimalt antall elever som kan delta og dette varierer mellom bedriftene

  • Agder EnergiKristiansand18 ledige plasser
  • AllocLyngdal15 ledige plasser
  • ErametKvinesdal, 30 ledige plasser
  • Elkem, Kristiansand, 5 ledige plasser
  • FrydenbøKristiansand, FULLT
  • WebstepKristiansand15 ledige plasser 

NHO oppfordrer skolene til å inviterer jenter som allerede har interesse for teknologifag, eller som er nysgjerrige på en utdanningsretning innenfor teknologi.

PS: Jenter og teknologi kan dekke inntil 50 kr per elev i transportkostnader til fysisk show i Kristiansand og bedriftsbesøk. Skolen må da selv bestille buss/ta rutebuss og fakturere Jenter og teknologi i etterkant.

Er dere en av bedriftene som vil ha besøk av jenter i 9. og 10. klasse? Send oss din kontaktinformasjon til anne.klepsland.simonsen@nho.no.