NHO

Innhold

Kurs: ansvar ved aktiviteter som innebærer risiko

NHO Reiseliv sine advokater Heike Kristine Bentsen og Kjell Ola Berg vil foredra i Longyearbyen 10. februar kl. 18.00 : Ansvar ved aktiviteter som innebærer risiko. Hvem har ansvaret når ulykken er ute og hvordan sikrer bedriften seg best mulig mot ansvar?

#205

Fotograf: NHO Arktis

Opplevelsesturisme og aktivitetsbasert turisme omfatter mange typer aktiviteter som kan innebærer en viss risiko for ulykker. Ulike former for havfisketurisme så som fisketurer, utleie av båter, rib-safari, landbasert opplevelsesturisme så som guidede fjellturer, skuterturer, hundekjøring osv. Hvem har ansvaret når ulykken er ute og hvordan sikrer bedriften seg best mulig mot ansvar?

Høyesterett har behandlet flere saker

Høyesterett har nylig behandlet flere saker om ulykker på fritidsfeltet og har presisert og avklart hvor terskelen for ansvar går både i alpinbakken, på rib-tur og på ridetur. Disse sakene har betydning også for ansvarsforholdene på andre tilgrensede områder på fritidsfeltet.Opp gjennom årene har det vært mange saker i domstolene hvor temaet har vært hvem som er ansvarlig når ulykken skjer. Altså hvor mye eller lite som skal til før opplevelsesbedriften blir erstatningsansvarlig for konsekvensene av en ulykke.


I dette foredraget tar Heike og Kjell Ola sikte på en praktisk fremstilling av bedriftenes ansvar, herunder en gjennomgang av flere relevante saker og hva man må tenke på for best mulig å sikre seg mot ulykker og mot ansvar etter ulykker. Heike vil også komme innom ansvarsfraskrivelser og forsikring. Det vil bli gode muligheter for å stille spørsmål underveis.

Dato: 10. februar
Tid: 18.00 - 21.00
Sted: Funken Lodge, Longyearbyen 

For spørsmål kontakt: vibeke.tannvik@nho.no 

 

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: