NHO

Innhold

- Et godt samarbeid mellom kommunen og næringslivet betyr masse for byen

Nyhet, NHO Arktis

Publisert

Arctic Center venter på klarsignal for bygging av et helårs reiselivsanlegg med blant annet hyttefelt og alpinanlegg i Håkøybotn utenfor Tromsø.

Arctic Center venter fortsatt på klarsignal for bygging av et helårs reiselivsanlegg med blant annet hyttefelt og alpinanlegg i Håkøybotn utenfor Tromsø. Reguleringsarbeidet har blitt en tålmodighetsprøve.

I snart 40 år er det blitt arbeidet for å bygge et nytt reiselivsanlegg på Kvaløya. Nå gjenstår kun regulering av hyttefeltet og nedre del av alpinanlegget før anleggsarbeidene for alvor kan starte, men saken tar tid. De to siste reguleringsplanene har vært til behandling hos Tromsø kommune i to og et halvt år.

- Vi føler at vi har full politisk oppbakking fra alle politiske partier. Likevel opplever vi at reguleringsprosessen tar lang tid. Kommunen bør være en partner som hjelper oss med å løse utfordringer og som veileder oss, sier daglig leder Erik Joachimsen i Arctic Center.

 

Ønsker samarbeid

Totalt skal det investeres langt over 1 milliard kroner i skiheiser, hytter, hotell og infrastruktur i det nye reiselivsanlegget i Håkøybotn. Målet er å bygge en resort som setter Tromsø på kartet som vinterdestinasjon i Europa og som også bidrar til sommeraktivitet. Da er de avhengig av et godt samarbeid med Tromsø kommune.

- For å sikre god fremdrift i prosjektet, spesielt overfor investorer, er det av stor betydning at vi får til et godt samarbeid med Tromsø kommune. Samarbeidet med kommunen er godt, men det dukker stadig opp nye problemstillinger som vi skulle ønske var tatt opp fra start. Det ville gitt raskere fremdrift i reguleringsarbeidet, sier Joachimsen. 

- Vi ønsker at Tromsø gikk mer i retning av å være en ja-kommune som løfter gode prosjekter som skaper arbeidsplasser, gir skatteinntekter og bidrar til aktivitet langt utover det vi som selskap vil sitte igjen med. Et godt samarbeid mellom kommunen og næringslivet betyr masse for byen. Det må vi få til sammen. 

 

Stayerevne

Lederen for Arctic Center har forståelse for at utbyggere må følge kravene fra kommunen og de prosessene som er lagt gjennom plan og bygningsloven. Men når prosessene tar lang tid blir det store kostnader for investorene som står bak.

- Arctic Center har de siste tre årene gjennomført emisjoner på til sammen 18 millioner kroner. Mye av dette ble brukt til erstatninger og veibygging, men også til arkitekter, ingeniører, kommunale gebyrer, advokater og saksomkostninger. Dette betaler aksjonærene for. Det krever en utrolig stayerevne å gjennomføre en slik planprosess, sier Joachimsen.

 

Spennende reiselivsdestinasjon

Nå håper han at byråkratiet og politikerne får fortgang i arbeidet, slik at selskapet kan starte arbeidet med å realisere anlegget i Håkøybotn.

 

- Vi har opplevd mange hindringer gjennom de 40 årene det er arbeidet med Arctic Center, men vi krummer nakken og arbeider videre. Vi har tro på at Arctic Center vil gjøre Tromsø til en bedre by å bo i og til en enda mer attraktiv reiselivsdestinasjon. Vi vet vi kommer i mål, og nå nærmer det seg, sier Joachimsen.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: