NHO

Innhold

Ta godt imot ungdommen

Nyhet, NHO Arktis

Publisert

Skolene har tatt sommerferie og for mange ungdom betyr det sommerjobb og mulighet til å tjene egne penger.

For bedriftseierne er dette en gylden mulighet til å ta imot ungdommen på en god måte og gi dem god opplæring og oppfølgning. For mange av dem er dette deres første møte med arbeidslivet og det er i bedriftenes interesse å gi de en god start.

Hver sommer reiser LOs sommerpatrulje til arbeidsplasser landet rundt for å hjelpe ansatte å få det de har krav på. I neste uke ruller sommerpatruljen ut igjen.

«Det viktige for oss er at de som er ute i sommerjobb får en god start på arbeidslivet og at de får oppfylt sine grunnleggende rettigheter i arbeidslivet. Mitt beste tips til arbeidsgiverne er imidlertid at god og systematisk opplæring fører til høy produktivitet og en følelse av mestring blant de ansatte», sier Stein Kristiansen, faglig ungdomssekretær og ansvarlig for Los sommerpatrulje i Troms.  

Det viktigste for ungdom i dag, og i fremtiden er at de blir behandlet skikkelig og at deres rettigheter blir ivaretatt. Det er det heldigvis mange som opplever. Men dessverre gjelder det ikke alle. Derfor er det bra at LO hver sommer patruljerer og bidrar med veiledning det trengs, og NHO Arktis ber alle sine medlemmer om å ta vel imot sommerpatruljen.

«Næringslivet har behov for flere kvalifiserte arbeidstakere og gjennom å gi god opplæring og se til at de unge sommeransatte jobber under gode forhold, kan bedriftene rekruttere for framtiden», sier Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis.

«Vi håper også at dere som er ledere til unge mennesker i arbeidslivet tar godt imot våre patruljer, og så håper vi at denne sommeren blir en rekordfin sommer for alle ungdommer på jobb», sier Trine Amundsen, faglig ungdomssekretær og ansvarlig for LOs Sommerpatrulje i Finnmark.

 

Les våre syv råd om ansettelse av sommervikarer her.

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: