Foto:

Veiledere for håndtering av smitteverntiltak

Nyhet, NHO Arktis

Publisert

Veiledere for håndtering av smitteverntiltak. Foto:

Med økt smitte og flere restriksjoner oppdaterer vi våre bransjeveiledere for flere bransjer.

Koronapandemien: Nyttig informasjon og verktøy

På NHO sine hjemmesider holder vi deg oppdatert på det vi vet er aktuelt for mange bedrifter i forbindelse med koronapandemien. Se her. Alle NHO-medlemmer kan også ringe NHOs koronatelefon: 23 08 84 40 og innvalg #5. Åpent mellom kl. 09-16. 
NHOs medlemssenter ruter deg til riktig advokat hos oss. Arbeidsrettslig rådgivning er inkludert i medlemskontingenten. 

Info fra Norsk Industri

Oppdatert info om grensependlere: Departementet har svart at reglene må tolkes slik at også grensependlerne som er fullvaksinerte eller har gjennomgått sykdom har unntak fra testplikten etter § 4d fjerde ledd bokstav d. Mer info fra Norsk Industri kan leses her. 

Trygg overnatting - en veileder

Veileder for håndtering av smitteverntiltak ved norske hotell- og overnattingsbedrifter oppdatert per 10. desember 2021. Se veileder og mer info her

Trygg servering - en veileder

Veileder for håndtering av smitteverntiltak ved norske serveringsbedrifter,  gjeldende fra og med 9. desember 2021. Se veileder og mer info her. 

Oppdatert bransjestandard for smittevern på bygg- og anleggsplasser

Økt smitte og nye tiltak fører til behovet for å gjeninnføre bransjestandarden. Byggeplasser bør drives på gult nivå og BNL oppfordrer alle til å fokus på smittevernforsvarlig drift. Se bransjestandard og mer info her. 

Informasjonsskriv til EBA medlemmer

EBA har sendt ut viktig informasjon til medlemsbedrifter vedrørende koronavirus og eventuelle kontraktsrettslige konsekvenser av omikron-varianten. Kun tilgjengelig for medlemmer (krever innlogging på arbinn.no). Se informasjon og infoskriv her. 

Permittering - skritt for skritt

Når bedriften ikke kan sysselsette arbeidstakeren på en økonomisk forsvarlig måte, og situasjonen er midlertidig, kan ansatte permitteres for en periode. Hva gjør du, se her.

HAr du spørsmål, ta kontakt med oss på regionkontoret i NHO Arktis eller din landsforening. DU finner også mye info og flere verktøy på arbinn.nho.no