- Vi skal begeistre Innlandet

Nyhet, NHO Innlandet

Publisert

Jon Kristiansen forteller om Agenda Innlandet og hvorfor det er verdt å glede seg til kick off for den nye superregionen. - Vi skal begeistre Innlandet, lover Kristiansen.

Jon Kristiansen forteller om Agenda Innlandet og hvorfor det er verdt å glede seg til kick off for den nye superregionen. - Vi skal begeistre Innlandet, lover Kristiansen.

Agenda Innlandet: Den 14. januar fylles Kirsten Flagstad-salen i Hamar Kulturhus med i underkant av 500 deltakere fra hele Innlandet. - Agenda Innlandet blir et viktig samlingspunkt og et kraftig avspark for det nye storfylket, lover regiondirektør i NHO Innlandet, Jon Kristiansen.

Agenda Innlandet er et samarbeidsprosjekt mellom NHO, LO, SpareBank 1 Østlandet og Innlandet fylkeskommune. Aktørene har som ambisjon å løfte Innlandet som region, og bidra til at Innlandet får større nasjonal synlighet og økt gjennomslagskraft.

Vil jobbe for økt gjennomslag

– Nå er det kune få uker til vi får den nye superregionen, kalt Innlandet. Det blir et område større enn Danmark, bestående av 46 kommuner og 370.000 innbyggere. Når Hedmark og Oppland blir til Innlandet har vi alle muligheter til å begynne med blanke ark og stå samlet om budskap der vi tidligere har vært fragmentert på tvers av fylkesgrensene. Vi må utlyse kraften som ligger i en samlet tropp, da vil vi få posisjon, tydelighet, synlighet og økt gjennomslag, sier regiondirektøren i NHO Innlandet, og får støtte av kommende fylkesrådmann Tron Bamrud, konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet, Richard Heiberg og distriktsleder i LO Innlandet, Iver Erling Støen.

Erna Solberg kommer

– I løpet av en dag vil omlag 30 foredragsholdere stå på scena for å belyse viktige temaer og saker for Innlandet. Programmet på konferansen har tre deler, som til sammen vil gi oss svar for hva Innlandet kan, hvilke muligheter vi har og hva vi kan bidra med i fremtiden. Erna Solberg,  NHO-sjefen, LO sjefen og sjefsøkonomen i Sparebank1 Gruppen er et knippe av foredragsholderne, sier Kristiansen.

Mer enn en årlig konferanse

Kristiansen er tydelig på at Agenda Innlandet skal være mer enn en årlig storkonferanse.

– Samarbeidet skal bidra til at man får søkelys på å skaffe innbyggere og arbeidskraft til regionen og vil bidra til å bygge utdannings- og forskningsmiljøer i Innlandet. Vi lanserer også et program for unge stemmer og vil ha fokus på at dette er en arena der Innlandets muligheter i dag og i fremtiden vil bli synligjort. Det  vil være tilstøtende arrangement både i forkant og etterkant av selve konferansen den 14. januar. Det er fortsatt noen få ledige plasser, så hvis du vil være med å kick starte det nye året og det nye Innlandet så kan du melde deg på her, oppforderer en enutiastisk Kristiansen.

Påmelding: https://events.provisoevent.no/nho/events/agenda-innlandet/register

Om Agenda Innlandet: https://agendainnlandet.no/