Byggebransjen blomstrer på Innlandet

Herman Vestli og Kristoffer Frengstad

Innlandet er en landsdel som har opplevd, og fortsatt opplever vekst. Dette har Multi-Bygg fått bekreftet i 2017 og 2018 hvor bedriften har fått økt oppdragsmengde. (Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen)

Herman Vestli (26) og Kristoffer Frengstad (30) er begge unge innflyttere til Innlandet. De to er enige om at et område og en bransje i vekst virker attraktivt for bosetting.

Herman Vestli er utdannet sivilingeniør i en 5-årig master i konstruksjoner og materialer fra Universitetet i Stavanger. (Delt opp i 3 år med bachelor konstruksjonsteknikk + 2 år med master Offshore konstruksjoner). Han jobber i dag som prosjektleder i Multi-Bygg. Kristoffer er utdannet ingeniør (konstruksjonsteknikk) og jobber i dag som prosjektleder assistent i Multi-Bygg.

Variert hverdag i Multi-Bygg

Herman sier Multi-Bygg er en spennende bedrift som han trives godt i etter snart to år som ansatt. Herman jobber med prosjektledelse.

- Arbeidsoppgavene til en prosjektleder varierer ut ifra hvilken fase et prosjekt er i. Men i all hovedsak er det styring og oppfølging av utførelse, fremdrift og økonomi som er kjerneoppgavene i min stilling. En annen viktig del av jobben som prosjektleder er å lede koordinering mellom aktørene som skal inn i et bygg. Omfanget av dette er avhengig av entrepriseformen.   

- Jeg valgte Multi-Bygg fordi jeg ønsket å ha en variert arbeidshverdag i en veletablert bedrift med dyktige ansatte. Dette har ført til at jeg har en spennende arbeidshverdag hvor jeg drar nytte av og tilegner meg kunnskap fra de som er delaktige i prosjektene jeg er involvert i, sier han.

#205

- Multi-Bygg er en spennende bedrift med høy vekst. Det er positivt for meg, sier Kristoffer. Her fotografert i Ottestad som er et område i sterk vekst. Hamar, inkludert Stange (Ottestad), har den sterkeste 12-månedersveksten i landet, med en oppgang på 7,4 prosent fra fjoråret i boligprisene. (Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen)

E24 05.06.18: Her har prisene steget mest det siste året

 

Attraktivt at Innlandet er i vekst

Sivilingeniøren fra Lørenskog er positiv til Innlandet og trives med å bo i et område i vekst.

Jeg valgte å jobbe på Innlandet fordi det er en landsdel som opplevde og fortsatt opplever særdeles god vekst. Dette har vi fått bekreftet i 2017 og 2018 hvor vi har opplevd økt oppdragsmengde, forklarer han.

Multi-Bygg satser på de unge

- Jeg mener det er viktig at ledere ønsker å satse på unge talenter. Unge og nyutdannede ansatte er lærevillige og de starter med blanke ark som fører til at de enklere kan utvikle seg slik en leder ønsker at de skal utvikles. I tillegg til dette har unge mennesker i dag en enklere tilnærming til IT, og kan være viktige ressurser i en bedrift som er i et digitalt skifte. En vesentlig grunn til at jeg ville jobbe i Multi-Bygg er at de ønsker å satse på nyutdannede. Det er en relativt unik egenskap for et firma på den størrelsen, konstaterer han.

Digitalisering har kommet for å bli

Kristoffer støtter Herman i at det er viktig at bedriften satser på unge talenter. Særlig med tanke på digitaliseringen som er på anmarsj i byggebransjen, som i andre bransjer.

- Det har jo pågått en sund nå, men vi er i et digitalt skifte. Vi som har vokst opp med PC og internett, har sett og vært med på utviklingen av det og har svært god kjennskap til de grenseløse mulighetene som finnes. I en slik fase som Multi-Bygg er i nå så virker det særdeles fornuftig å satse ungt for å få høy datakompetanse "gratis med på kjøpet".

- Digitalisering har kommet for å bli. For å kunne effektivisere, samt vite muligheter og begrensinger, kan det lønne seg for ledere å satse på unge som innehar denne kompetansen, mener Kristoffer.


"All-time" high i Multi-Bygg

Med sine 34 ansatte har Multi-Bygg gjort seg bemerket som byggefirma i sin region. Bedriften er tradisjonsrik og solid. Aksjeselskapet ble stiftet i 1977 men har sin opprinnelse så langt tilbake som i 1952. - Antall ansatte har variert opp i gjennom årene, men vi føler nå at vi har funnet ett riktig nivå både omsetningsmessig og i antall faste ansatte.

Multi-Bygg hadde en "all time high" ordrereserve for 2017, og det samme gjaldt for omsetningen. Kristoffer legger ikke skjul på at dette er forlokkende.

- Multi-Bygg er en spennende bedrift med høy vekst. Det er positivt for meg som ansatt ettersom det betyr mye variasjon og mye å gjøre, sier Kristoffer.

- Bedriften er i full sving med å digitalisere seg, så akkurat nå er jeg tatt inn for å få i gang nye systemer. Når oppstartsfasen er ferdig så er vel planen at jeg skal inn på prosjekter. Jeg gleder meg til og ta fatt på jobben, avslutter Kristoffer.

#205

De to unge innflytterne er fornøyd med både Innlandet og Multi-Bygg. (Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen)