NHO

Innhold

Dobbel bonus med Fagbrev i reiselivet!

Nyhet, NHO Innlandet

Publisert

#205

– Jeg vil anbefale andre å velge yrkesfag fordi det blir en veldig morsom og variert skolehverdag, sier Katrine Sanden.

Katrine Sanden (18) har bakgrunn fra service og samferdsel VG1 og salg, service og sikkerhet VG2. I dag har hun lærekontrakt i VG3 Salgsfaget på KOS/Ryk og Reis på Hafjell, men har også kontrakt på Hunderfossen Familiepark for andre halvåret. – Dette gir en variert læretid, som gjør at jeg kan gjøre veldig mye forskjellig etterpå i arbeidslivet, forteller Katrine.

Nylig startet Katrine Sanden sin læretid i VG3 Salgsfaget, dette i et samarbeid mellom Hunderfossen Familiepark og Cobra Drift AS. Katrine skal ha opplæringstid i Cobra Drift AS fra 15 oktober til 15 april, deretter skal hun være i Hunderfossen Familiepark fra 16 april til 15 oktober – denne fordelingen gjentas også neste 12 måneder. 

Utnytter kapasiteten

Dette betyr at læretiden er fordelt mellom sesongbedrifter når bedriftene har høysesong. Katrine Sanden gikk VG2 Salg, Service og Sikkerhet på Lillehammer VGs, denne samarbeidsformen for gjennomføring av læretiden har ikke vært benyttet på denne måten tidligere i dette faget for medlemsbedriftene i NHO Reiseliv. 

– Dette er en svært gunstig ordning der vi ser at kapasiteten kan utnyttes i enda større grad basert på sesongene til de aktuelle bedriftene. Erfaringen ved å jobbe i to bedrifter på kort tid er en dobbel bonus, sier Linn Alicia Slora Kristiansen i NHO Innlandet. 

Flere bedrifter – mer erfaring

– Det som er spennende med det valget jeg har gjort er jo at jeg deler læretiden min i mellom to bedrifter, altså at jeg er et halvår på hvert sted, hvert år - og at jeg ikke har valgt de to bedriftene som blir sett på som de mest "typiske" å velge hvis man skal rette seg inn mot fagbrev i salgsfaget, sier Katrine. 

Katrine sender en klar oppfordring til andre som er i tenkeboksen om å velge yrkesfag. 

– Jeg vil anbefale andre å velge yrkesfag fordi det blir en veldig morsom og variert skolehverdag, hvor man ikke bare sitter ved pulten og hører på læreren hver time. Vi har også veldig mange muligheter etter de to første årene på skolen, i tillegg til at vi fullfører utdannelsen de to siste årene med rimelig grei lønn, smiler hun. 

Storhusholdningsmesse

Lillehammer VGs og NHO Reiseliv arrangerer en Storhusholdningsmesse den 28. november på Lillehammer VGs. Ved å oppsøke standen til Opplæringskompaniet Innlandet er det mulig å få mer informasjon om Lærlingeordningen fra Frank Ø Kjerland som er representant for Lærlingekompaniet Innlandet som er bransjens eget Opplæringskontor for lærlinger, eller Ivar Rokseth fra Lillehammer VGs.