NHO

Innhold

Månedens bedrift: Intek Engineering AS som gjør roboter smartere

Nyhet, NHO Innlandet

Publisert

Vi gratulerer Intek som månedens bedrift for NHO Innlandet i februar!

Vi gratulerer Intek som månedens bedrift for NHO Innlandet i februar!

Smart teknologi former fremtiden: Intek Engineering AS er en smart industribedrift som stadig definerer nye forretningsmuligheter. Det nyeste eksempelet er leveransene til to batterifabrikker i Trondheim for Siemens og i Bergen for Corvus. Leveransen fra Intek utgjør en betydelig sum av investeringen. Kontrakten er verdt flere ti-talls millioner kroner for Intek og bidrar til å skape nye arbeidsplasser i regionen.

- Vi er glade for å kunne presentere Intek på Sagvoll som den månedens bedrift i februar 2019. Anita Hager som leder bedriften er en inspirator som også evner å synliggjøre hvordan teknologi er med på å løse morgendagens utfordringer. Dette viser at de er med på å skape de 25 000 nye arbeidsplassene som vi trenger i Innlandet i fremtiden, sier Linn Alicia Slora Kristiansen.

Maskiningeniørens eventyr

Anita startet allerede i bedriften i 2002 som assistent innen kvalitet og administrasjon ved siden av studiene som Maskiningeniør og Siviløkonom. I 2016 ble hun Økonomisjef og i 2008 tok hun over som administrerende direktør.

- Maskiningeniører er noe av det NHO fremhever at bedriftene har et stort behov for. Anita er et godt eksempel på en god rollemodell som kan vise både mulighetene og viktigheten i denne utdanningen, sier Kristiansen.

NHO gjennomfører hvert år en kartlegging av bedriftenes kompetansebehov gjennom NHOs kompetansebarometer. 6 av 10 NHO-bedrifter på Innlandet har i stor eller noen grad et udekket kompetansebehov. Blant bedriftene som har et udekket kompetansebehov, sier 4 av 10 at de har tapt kunder eller markedsandeler. I underkant av 4 av 10 oppgir at de har skrinlagt eller utsatt utvidelse av virksomheten. 2 av 10 har redusert virksomheten. Det er noen fagområder som særlig peker seg ut og som bedriftene sier de vil trenge de neste fem årene. Det er fagarbeidere/håndverksfag samt ingeniører og teknologer.

 

#205

Glad gjeng på Intek som setter pris på utmerkelsen som månedens bedrift i NHO Innlandet!

Gjør roboter smarte

Intek Engineering er en ingeniørbedrift som driver med automasjon og robotisering for bedrifter innen alle typer industrier i Norge. Anita forteller om Intek og forklarer at deres jobb er å gjøre roboter smarte.

- Jeg brenner for at industrien skal ha en fremtid i Norge, og at vi beholder vår posisjon som et foregangsland ved å bruke teknologiske hjelpemidler for å effektivisere og sikre arbeidsplasser. Visjonen er tydelig «Hvis du kan drømme det, kan vi løse det». Vi hjelper vareproduserende aktører med å produsere lønnsomt og bærekraftig i høykostland, sier Anita.

Trives med ansvar

Som 26-åring fikk Anita muligheten til å bli leder. Hun forteller at hun fikk mye ansvar allerede som 26-åring, og at hun alltid hat trivdes med det.

-Dette er et familieselskap, så jeg synes det er fint å ta del i at bedriften utvikler seg i flere generasjoner. Som øverste leder i et SMB-selskap er det mye å holde fingrene i, og jeg har mange roller, til tider litt for mange. Men ingen dag kjedelig, ettersom det er mye variasjon. Jobben tar mye tid, og det er til tider utfordrende å få kabalen til å gå opp. Når barna er syke samme dag som styremøter, eller et viktig kundebesøk, slår kreativiteten til. Mannen min og jeg deler på ansvaret, samtidig som vi har lært oss å være ærlige på at akkurat småbarnstiden er en av de mest hektiske periodene i livet. Men  det er ingne tvil om at både småbarnstilværelsen og lederansvaret er virkelig verdt det, konstaterer Hager.

I 2016 og 2017 var Anita med på NHOs talentprogram for unge kvinnelige ledere, Femele Future, og sier hun fikk stort utbytte av dette.

Solid historie

For tiden består Intek av 45 ansatte, lokalisert både på Sagvoll og Hamar. Bedriften ble etablert i 1980 og mye har skjedd gjennom disse årene. Bygging og testing av smarte robotceller, totalautomatiserte produksjonslinjer og automatisert montasje av tunge komponenter er eksempler på leveranser fra Intek. Av kunder kan nevnes for eksempel Nammo, Hexagon Ragasco, Siemens, Marine Harvest, Benteler, Raufoss Technology og Rolls Royce. Intek har brukt sin kompetanse og erfaring fra blant annet bil- og forsvarsindustri videre inn i andre bransjer som næringsmiddel, fisk, olje og energi de senere årene. Intek hadde en omsetning på 84 millioner i 2018. 

Intek fikk ny storkontrakt - det betyr flere arbeidsplasser

Raufoss bedrift har bygget robotene til ny batterifabrikk

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: