NHO

Innhold

– NHO gjør oss til en bedre bedrift

Nyhet, NHO Innlandet

Publisert

Siri og Frode snakker sammen foran en vegg med verktøy.

RYDDIGE FORHOLD: Siri Skogvold Isaksen er administrerende direktør i Otrera, og støtter seg ofte på rådene fra NHO-advokat Frode Berntsen. Foto: Tom Mathisen.

- Det tette samarbeidet med regionadvokaten i NHO gjør oss sikre på at de ansattes velferd ivaretas, og at de behandles rettferdig, sier Siri Skogvold Isaksen, administrerende direktør i Otrera.

Siri Skogvold Isaksen (53) vet hvor viktig det er at de ansatte er fornøyde. Som bedriftseier i omsorgsbransjen er hun avhengig av at de 65 ansatte er forberedt på å yte litt ekstra i møte med mennesker med nedsatt funksjonsevne. Misfornøyde ansatte gjør ikke det.
 

Ønske om ryddige arbeidsforhold

– Otrera ble stiftet i 2011, og allerede året etter ble vi medlem av NHO. Grunnen til det var at vi ønsket oss ryddige arbeidsforhold, og så på NHO som et kvalitetsstempel både utad og innad i bedriften. Det handler om at de ansatte skal føle at rettighetene deres er godt ivaretatt, sier Skogsvold Isaksen.

Etter snart åtte år som medlem, er de gode rutinene for lengst på plass. Men innimellom dukker det opp spørsmål som hun og den HR-ansvarlige gjerne vil diskutere med en advokat som er spesialist innenfor arbeidsrett. Her kommer NHOs regionadvokat Frode Berntsen inn i bildet. Det skjer lynraskt, i følge bedriftslederen:

- Frode er veldig enkel å få tak i. Han er tilgjengelig hele tiden. Selv om han er på kurs, så får vi et svar. Vi får alltid den oppfølgingen vi trenger, sier hun.

Hva koster et medlemskap? Beregn medlemskontingenten helt uforpliktende

Viktig å ivareta arbeidgiverne

Frode Berntsen (57) er den av NHOs regionadvokater med lengst fartstid. Han brenner for arbeidsgivernes velferd.
– Man hører av og til at man skal «stå på krava» for arbeidstakerne, noe som kan være berettiget i en del tilfeller. Men hvem støtter arbeidsgiverne? Det er lett å glemme at selv næringslivsledere bare er vanlige mennesker som skal håndtere et familieliv ved siden av jobben. De er mentalt på jobb 24/7, og mange sitter alene og føler på et stort personalansvar, sier han.

Slik trenger det ikke å være. Med et NHO-medlemskap har du alltid en fagsterk advokat på din side. En som ikke ber deg vente, og som heller ikke sender en saftig faktura etter rådgivningen. Advokathjelpen er bakt inn i medlemskapet.
 

En makker for arbeidsgiveren

– Jeg har blitt veldig godt kjent med mange av bedriftene i min region. Det jeg setter aller størst pris på med jobben er kontakten og dialogen med medlemsbedriftene, sier Berntsen.

Til tross for at han har jobbet som regionadvokat i over tjue år, så vet han fremdeles ikke helt hvordan arbeidsdagen blir før han kommer inn på kontoret på Moelv.
– Jeg er ofte ute i bedrifter for å bistå med rådgiving og forhandlingsmøter. Det kan være i Eidskog i sør, eller i Os og Dovre lengst nord i regionen, forteller han.

Totalt finnes det cirka 2 200 medlemsbedrifter i innlandet.
– Min rolle er å forebygge slik at bedriftene unngår å havne på tynn is i arbeidsrettslige spørsmål. Da risikerer man i verste fall erstatningskrav, samt å måtte dekke motpartens advokatutgifter. Derfor er det bedre at medlemsbedriftene rådfører seg med meg før en slik situasjon oppstår, sier han.

Kontakt oss for alle spørsmål om medlemskap

#205

TAUSHETSPLIKT: NHO-advokat Frode Berntsen har taushetsplikt. Det gjør ham til en trygg rådgiver. Foto: Tom Mathisen.


Heller én telefon for mye

Siri Skogvold Isaksen er en av NHO-medlemmene som bruker advokattjenesten flittig.
– Jeg tar heller én telefon for mye til Frode enn en for lite. Det er en stor fordel for meg at han kjenner oss og husker situasjoner som har oppstått. Det er fort gjort å tro at en sak er avsluttet, men så dukker det plutselig opp nye elementer. Da slipper jeg å forklare hele bakgrunnssituasjonen for han.

I tillegg har han taushetsplikt - akkurat slik som vi som jobber med HR. Det gjør han til en trygg og god rådgiver, sier hun. I løpet av ett år er hun i kontakt med NHO-advokaten minst en gang i måneden med små og store spørsmål.


Medlemskapet er mer enn arbeidsrett

I tillegg til direkte og konkret bistand til bedriftene, arrangerer Berntsen kurs. Om fjorten dager holder han kurs om sykefravær i arbeidsforhold. Her vil han kunne svare på praktiske spørsmål som mange arbeidsgivere sitter med. Dessuten tar han pulsen på ferske oppdateringer i lovverket som det kan være utfordrende for små og mellomstore bedrifter å følge med på.

Ved siden av kursing og rådgivning, har NHO også politisk påvirkningskraft som kan bidra til å sette saker på agendaen lokalt. Et eksempel på dette var den politiske floken som oppsto da en lokal campingplass ønsket å utvide tilbudet sitt med en egen seksjon for bobiler. Det løste seg da NHO Innlandet og NHO Reiseliv landet en beslutning som tillot omreguleringen av den akutelle tomta. NHO er med andre ord en verdifull samarbeidspartner, uansett hva slags bedrift du driver og hvor mange ansatte du har.

Søk om medlemskap i NHO 

Som NHO-medlem får du blant annet disse fordelene:

  • Rådgiving fra våre advokater og eksperter om blant annet arbeidsmiljøloven, forsikringer, kontrakter og pensjonstilbud til ansatte.
  • Tilgang til politisk påvirkningskraft både lokalt og nasjonalt.
  • Kompetansehevende kurs lokalt som gjør deg til en relevant og oppdatert arbeidsgiver.
  • Hjelp fra NHOs regionkontor. De kjenner ditt nærmiljø og har lokale nettverk. 
  • Full tilgang til NHOs arbeidsgiverportal Arbinn.no. Dette er et verdifullt verktøy som hjelper deg i den daglige driften av din bedrift.
  • Bedriften blir også medlem i en landsforening/ bransjeforening. Her får du råd og hjelp i spørsmål som angår din bransje. De fleste tilbyr egne medlemsfordeler. 

Visste du at:

  • Gründerbedrifter kan bli i medlem i NHO for 2000 kr i året.
  • De fleste medlemsbedrifter i NHO er små og mellomstore.  

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: