NHO

Innhold

Ung, engasjert og brennende opptatt av helseindustrien

Nyhet, NHO Innlandet

Publisert

Cecilie Xuan Trang Vo

– Jeg synes det er fantastisk å få muligheten til å jobbe målrettet med å bygge opp Curida og samtidig norsk helsenæring, sier Cecilie Vo. (Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen)

Cecilie Xuan Trang Vo (30) fra Gjøvik jobber som Quality Advisor and Business Development Representative i Curida. – Jeg trives godt som en «selgende kvalitetsperson», sier Cecilie.

Cecilie har en Master i farmasi, og er utdannet fra Universitetet i Oslo. I 2016 begynte hun i den lokale bedriften, Curida, på Elverum. Curida er spesialist på produksjon av sterile, flytende legemidler.

Variert hverdag

Cecilie har en variert hverdag med en todelt rolle i Curida innen forretningsutvikling og kvalitetssikring. 

– Et av mine ansvarsområder er å se etter mulige effektiviseringstiltak av den eksisterende fabrikken. I tillegg jobber jeg med å skaffe nye forretningsmuligheter og avanserte teknologier. På kvalitet bistår jeg med å godkjenne/frigi produserte varer. Det er veldig lærerikt å ha en kombinert rolle, og nyttig å ha med seg kunnskap fra begge områder når jeg utfører mine oppgaver, sier Cecilie.

#205

Farmasielskapet Curida oppstod i kjølvannet av nedleggelsen av en av Nycomeds avdelinger. Selskapet som har 78 ansatte, produserer sterile legemidler til internasjonale farmasiselskaper. Curida har som visjon å være et nasjonalt senter for industrialisering av medisinsk innovasjon. (Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen)

Hamar Arbeiderblad: Stor interesse for arbeidsplasser i Innlandet for rogalendinger

Internasjonale ambisjoner

Curida er en bedrift med store nasjonale og internasjonale ambisjoner. Dette virket forlokkende.

– I Norge vokser ikke legemiddelfabrikker (produksjon) på trær og kompetansen som ligger bak denne type vareproduksjon er helt unik. Det er ofte mye mer action i et oppstartsfirma og muligheten til å bidra mer direkte i organisasjonen trigget meg til å starte hos Curida. Det er spennende at bedriften har internasjonale ambisjoner, sier Cecilie.

- Det er bare fantasien som setter begrensninger

Bygger norsk helsenæring

Cecilie sier hun trives godt i Curida, og fremhever at det er gøy når hun lykkes med å få inn forskningsmidler for å drive effektivisering. 

– Jeg synes det er fantastisk å få muligheten til å jobbe målrettet med å bygge opp selskapet og samtidig norsk helsenæring.  

Sats på ung kompetanse

Igjen er 2018 året hvor Innlandet har klatret i positiv retning på de fleste statistikker. Arbeidsledigheten er lav, aktiviteten er høy, næringslivet er stabilt og mulighetene fremover er mange og gode. Hedmark og Oppland går inn i en tid som en felles region, og dette byr på uante muligheter. For å realisere mulighetsbildet er det viktig med en positiv befolkningsutvikling og frisk kompetanse. 

– Det er viktig å gi unge en sjanse og jeg håper det ikke er et svar langt fra sannheten. Det kan være dumt å la de gode talentene gå fordi de ikke tikker av alle krav i stillingsannonsen. Det er en generasjon der ute som ønsker å levere gode resultater, er læringsvillige og svært adaptive til nye teknologier.

- Det finnes ingen fasitsvar, men for meg er Curida definisjonen på en arbeidsgiver som har vært flinke til å hente inn ressurser. Nå får jeg også dra på utveksling til Berlin og setter stor pris på at Curida tør å satse, avslutter Cecilie fornøyd.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: