– Gledelig for Møre og Romsdal

Nyhet, NHO Møre og Romsdal

Publisert

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Jon Georg Dale (34) fra Dalsfjorden i Volda ble fredag utnevnt som ny samferdselsminister av Kongen i statsråd.

NHO Møre og Romsdals regiondirektør Torill Ytreberg gratulerer Dale med utnevnelsen og mener han er rett mann på rett plass.

– Jeg kjenner Jon Georg Dale som en hardtarbeidende, kunnskapsrik og dyktig politiker. Jeg er imponert over det han har fått til som landbruksminister og jeg er sikker på at han vil gjøre en veldig god som samferdselsminister også, sier Ytreberg.

Fiskeri og samferdsel
For knappe tre uker siden ble Harald Tom Nesvik utnevnt til fiskeriminister. Møre og Romsdal har nå to statsråder i sentrale posisjoner på områder som er svært viktige for fylket.  Jon Georg Dale har tidligere vært statssekretær for Ketil Solvik-Olsen i Samferdselsdepartementet og NHO-direktøren mener det er en fordel at han kjenner saksfeltet godt.

Krevende saker
– Både fiskeri og samferdsel er svært viktig for Møre og Romsdal. Det å ha statsråder på begge disse områdene er selvsagt en fordel for fylket vårt. I likhet med sin forgjenger, kjenner Jon Georg godt til utfordringene distriktene har innen samferdsel, og særlig her i Møre og Romsdal. Både Nordøyvegen og bygging av Møreaksen er saker den nye statsråden får i fanget. Vi håper og tror at han også i disse sakene viser handlekraft slik at prosjektene blir realisert i tråd med ønsker og behov fra næringslivet, og lokale og nasjonale vedtak, sier Ytreberg.