NHO

Innhold

803 vektere ut i streik

Nyhet, NHO Møre og Romsdal

Publisert

Mekling Parat/NAF NHO Service og Handel

Brudd i meglingen fører til at 803 vektere streiker fra onsdag 16. september kl. 12. Foreløpig er ingen vektere i Møre og Romsdal tatt ut. Se hvor streiken rammer.

803 vektere tas ut i streik onsdag 16. september kl. 12. Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) valgte å gå til streik etter mekling på overtid med NHO Service og Handel natt til onsdag.

NAF tar ut 420, mens Parat tar ut 383 vektere  og streiken vil ramme blant annet billettkontroller, kjøpesentre, resepsjoner, mobil- og områdevakthold over hele landet.
(Se streikeuttatte nederst i saken). 

- Det er fortsatt omtrent 1000 permitterte vektere i denne bransjen, som er blant de hardest rammet av koronasituasjonen. Samtidig blir dette den første streiken under dette koronalønnsoppgjøret, sier adm. dir. i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Vekterbransjen leverer i stor grad tjenester innen både kultur- og reiseliv, samt innen luftfart. Disse bransjene sliter nå, og flere vaktselskap er nå i gang med oppsigelser. Dette er rammen omkring dette oppgjøret, og det er for oss vanskelig å forstå at forbundene ikke ser alvoret i den situasjonen bedriftene står i, sier Kaltenborn.

- Å gå til streik når 1000 kollegaer er permittert og mens mange mister jobben er umusikalsk. Ingen av oss vet hvordan situasjonen i samfunnet og i vekterbransjen er neste år, og den usikkerheten synes ikke arbeidstakersiden å ville ta innover seg, sier Kaltenborn.

Plassfratredelsen omfatter 803 navngitte arbeidstakere i Securitas AS og Avarn Security AS. Av disse er 420 organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund og 383 organisert i Parat. Plassfratredelsen kan bli utvidet med fire dagers varsel. Da kan også andre bedrifter bli omfattet.

Se listen over streikeuttatte i NAF her (ekstern lenke)
Se listen over streikeuttatte i Parat her (ekstern lenke)

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: