NHO

Innhold

På plass i førersetet

Nyhet, NHO Møre og Romsdal

Publisert

#205

NY I SJEFSSTOLEN: Espen Remme er ny regiondirekør i Møre og Romsdal. fra 2. januar 2020. Han ble møtt med blomster fra de ansatte ved NHOs regionkontor på sin første dag i sjefsstolen.

2. januar var Espen Remme på plass som ny regiondirektør i NHO Møre og Romsdal. - Noe av det jeg gleder meg mest til er å besøke medlemsbedriftene i det flotte fylket vårt, sier han.

Første dag i ny jobb
Torsdag 2. januar var Espen Remme (47) tidlig på plass på kontoret og klar for sin aller første arbeidsdag som ny regiondirektør i NHO Møre og Romsdal. Arbeidsdagen startet med radiointervju i studioet til NRK Møre og Romsdal i Ålesund, før han var på plass på sitt nye kontor like over kl. 08 torsdag morgen.

- Det er mye som skal på plass og mange nye systemer å sette seg inn i. Læringskurven blir bratt den første tiden, sier Espen Remme.

Den tidligere sykehusdirektøren tar over stafettpinnen etter at Torill Ytreberg ble pensjonist fra nyttår. Den nye regiondirektøren har brukt tiden godt til å forberede seg til sin nye hverdag, der arbeidsoppgavene står i kø.

- Den viktigste jobben min blir å stå på for alle medlemsbedriftene våre i Møre og Romsdal og sørge for at de får gode vilkår for videre vekst, sier Remme.

På bedriftsbesøk i hele fylket
NHO har nesten 1600 medlemsbedrifter i Møre og Romsdal, som til sammen sysselsetter nesten 29 000 årsverk.  
Bedriftene spenner fra de største industribedriftene, til små og mellomstore virksomheter i de fleste bransjer.

- Noe av det jeg gleder meg aller mest til, er å få besøke våre medlemsbedrifter for å bli bedre kjent og for å få innspill til utfordringer som vi i NHO forhåpentligvis kan bidra til å løse. Jeg vil gjerne ta med bedriftene fra Møre og Romsdal inn i den politiske arenaen slik at de kan belyse utfordringene direkte overfor beslutningstagerne, sier han.

Stolt av næringslivet
Espen Remme mener folk i Møre og Romsdal har all grunn til å være stolte av bredden, omstillingsevnen og innovasjonskraften til næringslivet i regionen. Han håper at NHO kan bidra til enda bedre vilkår slik at bedriftene kan vokse seg større og sterkere i fremtiden.

- Det er mye vi i NHO kan være med å påvirke både lokalt, regionalt og nasjonalt. Jeg vil jobbe hardt for at næringslivet skal få bedre vilkår for videre vekst. Så er der selvsagt saker der vi bare kan følge spent med på. Noen av de viktigste sakene som kan få følger for den eksportrettede industrien i Møre og Romsdal i nær framtid, er utviklingen av Brexit og handelskrigen mellom USA og Kina.

Neste trekk
Allerede neste uke reiser Espen Remme til Oslo der han skal delta på NHOs årskonferanse, en av de viktigste møteplassene for norsk nærings- og samfunnsliv. Temaet for årets konferanse 8. januar er «Neste trekk», der det settes søkelys på muligheter, barrierer og løsninger for verdiskapningen de neste tiårene.

- Hva er vel viktigere enn det?, sier Remme. Bedriftene bidrar hver dag med viktige arbeidsplasser og å sikre skatteinntekter som sørger for at vi kan opprettholde velferden i Norge. Derfor er det utrolig viktig at vi får vite hva som venter oss og hvilke nye løsninger som finnes, sier han.

 I forbindelse med årskonferansen skal Remme ha med seg representanter fra flere medlemsbedrifter fra Møre og Romsdal for å møte politikerne på Mørebenken og snakke om saker som er viktige for bedriftene her.

- Det gleder jeg meg veldig til. For utfordringene og arbeidsoppgavene står i kø. Jeg frykter ikke å bli sittende å tvinne tomler på kontoret i min nye jobb, smiler han.

#205

NHO Møre og Romsdal har hovedkontor i hjertet av Ålesund sentrum. Men det er ikke lenge Espen Remme får nyte utsikten. Allerede neste uke er det ut på tur.


Vil din bedrift bli bedre kjent med Espen Remme, og gi innspill til den nye regiondirektøren? Ta kontakt med rådgiver
Elin Ous eller seniorrådgiver Pål Bakke i NHO Møre og Romsdal, så finner vi en tid som passer.

NHO er landets største arbeidsgiverorganisasjon og har regionkontorer i alle fylker i Norge. NHO Møre og Romsdal har hovedkontor i Ålesund og yter medlemsservice til bedriftene i regionen. Kontoret har egen advokat som bistår medlemsbedrifter i arbeidsrettslige spørsmål.
Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat dersom din bedrift ønsker å bli medlem i NHO.   

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: