NHO

Innhold

Gasellevinner i Møre og Romsdal er Sjømatkompaniet AS

Nyhet, NHO Møre og Romsdal

Publisert

#205

SJØMATSUKSESS: Sjømatkompaniet AS i Ålesund og daglig leder Tore Hovland er årets gasellevinner i Møre og Romsdal. Tremannsbedriften i Ålesund leverer sjømat til bedrifter og institusjoner og har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene.

– Hardt arbeid, hurtig levering av gode råvarer og et stort nettverk har vært nøkkelen til suksess, sier daglig leder Tore Hovland hos sjømatgrossisten som alltid er på farten.

 

Sjømatkompaniet AS ble etablert i 2014. Siden da har omsetningen økt fra 3,2 millioner til formidable 111, 5 millioner kroner i 2017.

Veksten har vært på 3322 prosent og det gjør at selskapet troner suverent på toppen blant gas

ellebedriftene i fylkeskåringen som Dagens Næringsliv gjennomfører hvert år.

#205

Tore Hovland (t.v.) og Fredrik Friberg er to av gründerne bak Sjømatkompaniet AS i Ålesund. Torsdag ble de hedret med diplom og blomster som årets gasellebedrift i Møre og Romsdal.

Heder og ære
Sjømatkompaniet AS har kun tre ansatte og torsdag ble bedriften hedret med diplom og heder under fylkesarrangementet i på Waterfront Hotel i Ålesund. 
 
- Det er selvsagt kjekt å få anerkjennelse for det vi har fått til og det gir inspirasjon til å stå på videre. Samtidig er det jo ikke slik at har som mål å gå til topps i konkurranser. Vi har mer enn nok med den daglige driften, så dette kom som en stor og positiv overraskelse, sier Tore Hovland.Hovland eier 30 prosent av aksjene i Sjømatkompaniet, mens kollega Fride Fiskerstrand har de resterende 70 prosentene. Fredrik Friberg er tredjemann som jobber i selskapet. I fjord endte årsresultatet på 2,5 millioner kroner før skatt, ifølge regnskapstallene.  

- Hvordan vil du forklare den store veksten?

- Vi har hatt en formidabel utvikling og det har egentlig bare ballet på seg siden oppstarten med både kundemasse og omsetning. Vårt store konkurransefortrinn er at vi leverer våre varer hele døgnet året rundt. Enten det er julaften eller 17. mai, kan vi bringe ferske og frosne råvarer direkte til kundene og vi er alltid tilgjengelig på telefon. Dessuten har vi et stort nettverk som har ført til en god kundemasse innenfor hotell- og restaurantbransjen, institusjoner som sykehus og pleiehjem og til dagligvarebransjen, sier Hovland.

- Hva er planene fremover?

- Vi kan jo ikke forvente en like stor vekst i fremtiden, så målet nå er å stabilisere driften og sørge for at bunnlinja blir så høy som mulig. Dessuten har vi et annet «hjertebarn» som vi jobber mye med.
Hovland snakker om den kombinerte lunsjrestauranten og fiskeutsalget «Fisketorget Delikatesse» midt i Ålesund sentrum. Om kort tid utvider de med en ny etasje med ca. 50 nye sitteplasser som også blir åpen på kveldstid. Sjømatkompaniet eier 70 prosent av virksomheten med 24 ansatte.

Gaseller i Møre og Romsdal
Dagens Næringsliv står bak kåringen av Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter, basert på et sett med kriterier. Det kåres en vinner i hvert fylke og en nasjonal vinner. I Møre og Romsdal er det i 2018 i alt 128 bedrifter som kan kalle seg gasellebedrifter. En gasellebedrift må ha:

  • minst doblet omsetningen over fire år
  • omsetning på over en million kroner første år 
  • positivt samlet driftsresultat
  • vært aksjeselskap
  • levert godkjente regnskaper
  • unngått negativ vekst

    NHO er hovedsamarbeidspartner til gasellekonferansene.
    - Det er ingenting som er bedre enn når nye bedrifter lykkes. Og i Møre og Romsdal er gründerånden og entreprenørskap stor. De skaper nye arbeidsplasser som vi er helt avhengige av for å øke sysselsettingen og opprettholde velferdsnivået i årene framover, sier regiondirektør Torill Ytreberg i NHO Møre og Romsdal.
Topp 5-liste 2018  Gasellebedrifter i Møre og Romsdal
  Selskapsnavn Sted Samlet vekst 2014-2017 Omsetning 2017
1. Sjømatkompaniet AS                      Ålesund 3322 % 111,5 mill.
2. CCL Norway                                      Ålesund 1105 % 26,2 mill.
3. Pelikan Int. Logistics Norway AS Kristiansund 768 % 23, 0 mill.
4. Servitech AS Ørskog 297 % 52,6 mill.
5. Silver Seafood AS Midsund 460 % 18,2 mill.
       

 Les mer om Gasellekåringen her (ekstern lenke) 

#205

Årets Gaselle er en rangering av de mest suksessfulle bedriftene i Norge. Det kåres vinnere i hver fylke og nasjonalt.

#205

Gasellekonferansen i Ålesund 22. november samlet ca. 180 deltagere.