Jørgen ble Årets lærling

Nyhet, NHO Møre og Romsdal

Publisert

Jørgen Larsen Stavseng (i midten) med det synlige bevis på utmerkelsen som Årets lærling i Møre og Romsdal.

- Jeg ble svært overrasket og glad, sier Jørgen Larsen Stavseng fra Stordal. Denne uka fikk han det synlige beviset på utmerkelsen som "Årets lærling" i Møre og Romsdal.

Jørgen Larsen Stavseng har vært lærling i betongfaget hos Peab K. Nordang AS på Stranda. Blant alle  nominasjonene var det Jørgen som utmerket seg helt i toppen og ble kåret til Årets lærling av juryen.  

Prisen ble delt ut på en samling for 2. års lærlinger på Scandic Parken i Ålesund, 22. februar og premien består av 10 000 kroner, diplom og blomster. 

Skryteparade

Juryen opplyser at Jørgen har vist svært god faglig kunnskap og ferdigheter utenom det vanlige. Underveis i læretida har han hatt svært god utvikling og halvårsvurderingene har vært rene skryteparadene. Bedrifta forteller at  Jørgen har imponert gjennom hele læretiden og at den faglige kompetansen har blitt lagt merke til av interne og eksterne ressurser.  Jørgen gikk ut av Borgund vidaregående skole med toppkarakterer og besto fagprøven med glans. Etter fagprøven gikk Jørgen rett inn i fast jobb som betongarbeider hos Peab K. Nordang. 

- Å få denne prisen betyr at jeg har gjort ein jobb som er blitt lagt merke til. Det er stas, for jeg er glad i faget mitt, sier Jørgen.

Hederlig omtale

Juryen ga også hederlig omtale til Valeria G. Dannevig i sveisefaget og Mohamed Abbas Mohamed i barne- og ungdomsarbeiderfaget, som kom på 2. og 3. plass. Begge gjennomførte fagprøve av høy kvalitet og i tillegg har begge gjort utradisjonelle yrkesvalg.

Gjennom kåringen av Årets lærling ønsker Møre Romsdal fylkeskommune å løfte frem yrkesfaget og synliggjøre alle de dyktige lærlingene i Møre og Romsdal.

Les også:
Dette har bedriftene bruk for 
Lansering av NHOS kompetansebarometer