NHO

Innhold

Ledighetstallene litt ned

Nyhet, NHO Møre og Romsdal

Publisert

NAV-logo

- Vi får håpe det er starten på en positiv trend, sier regiondirektør i NHO Møre og Romsdal, Espen Remme om de nye ledighetstallene.

Antall arbeidsledige i Møre og Romsdal har siden 21. april gått ned fra 12 567 til 11 656. Andelen helt ledige er nå 8,4 prosent i Møre og Romsdal, mens den er 9,6 prosent for landet samlet, skriver NAV Møre og ROmsdal i en pressemelding. 

- Vi får ta de lyspunktene vi kan få. Det er første gang på lenge at antall ledige går ned. Jeg håper dette er staten på en positiv trend, der flere ansatte kan vende tilbake til jobbene når bedriftene gradvis begynner å få hjulene i gang igjen, sier regiondirektør Espen Remme i NHO Møre og Romsdal. 

Det har blitt færre helt ledige i alle fylker den siste måneden. Nedgangen har vært størst i Møre og Romsdal (-16 %). Samtidig er vi fylket med størst økning i antallet delvis ledige den siste måneden (65 %).

– Vi begynner nå å se virkningen av at enkelte bransjer er i ferd med å ta opp igjen aktiviteten, sier direktør Stein Veland i NAV Møre og Romsdal. 

Antall helt ledige pr. 29. april 2020 (Kilde: NAV):

Ledige 290420.PNG

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: