Sykefraværet øker i Møre og Romsdal

Nyhet, NHO Møre og Romsdal

Publisert

Koronarelaterte sykdommer fører til mer sykefravær i Møre og Romsdal, viser fersk statistikk fra NAV.

Det legemeldte sykefraværet i 4. kvartal 2021 var i Møre og Romsdal 6,2 prosent. Det er en økning på 7,5 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, skriver NAV i en pressemelding. 

I likhet med forrige kvartal så har også sykefraværet dette kvartalet steget i alle fylker når man sammenligner ett år tilbake i tid. Sykefraværet i Møre og Romsdal har steget med omtrent det samme som i landet. Mest økning har det vært i Vestland og Oslo med en økning på 10,1 og 9,7 prosent. Minst økning er det i Innlandet med 5,6 prosent og i Troms og Finnmark med en økning på 3,3 prosent.

Koronarelatert sykefravær
Fravær på grunn av sykdommer i luftveiene har mer enn doblet seg fra 4. kvartal i 2020 til 4. kvartal i 2021 og utgjør nå 9,4 prosent av det totale sykefraværet. I landet er det er hele 14,1 prosent av sykefraværet knyttet til sykdommer i luftveiene.

Det var forventet at mange ville bli smittet med covid-19 når samfunnet åpnet opp og restriksjonene ble fjernet. Derfor er det laget oversikt over antall nye koronarelaterte sykemeldte per uke.

Det viser seg at det er svært mange slike tilfeller nå i år sammenlignet med i fjor. Tallene de siste ukene er også mye høyere enn tallene etter nedstengningen i 2020. NAV venter derfor at sykefraværet vil øke videre inn i 1. kvartal 2022, skriver NAV i pressemeldingen.

imagenecs.png

LES OGSÅ:
Råd til bedrifter om høyt sykefravær
NHOs økonomiske overblikk: Lyse utsikter ble brått mørkere