-Vi har bikket 1000 sommerjobber som nå skal utlyses!

Nyhet, Kronikk, NHO Nordland

Publisert

Les mer om kampanjen, det er fremdeles mulig å delta som arbeidsgiver -gå til www.1000jobber.no

Kampanjen om å synliggjøre mulighetene i nord for hele Norge er nå i full sving, og vi har nådd 1349 sommerjobber som er klar for å ta imot folk med ulik bakgrunn og utdanning. En gladnyhet for folk og fe, i by og bygd, spesielt de som nå er på let etter nye eventyr til sommeren!

1000jobber legger arbeidsgivere fra hele Nord-Norge ut sommerjobber!

— Målet var - som navnet avslører - å samle 1000 jobber, men vi stopper selvsagt ikke der. De unge i Nord-Norge har etterlyst et mer åpent arbeidsmarked, og det krever et utstrakt samarbeid. Det er utrolig flott at så mange arbeidsgivere er med, og om flere vil bruke plattformen når de lyser ut sommerjobbene er det selvsagt åpent for det, sier regionsjef Terje Edelsteen Moen i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge.

Fristen for at Samfunnsløftet spleiser på jobben har gått ut, og jobbene legges nå fortløpende ut via nav.no og samles på 1000jobber.no.

— Innsikt fra Kunnskapsbanken for Nord-Norge har gjort meg klar over at de unge er mindre fornøyde med arbeidsgivere enn jeg trodde. Vi må lytte til det de sier, nemlig at de ikke ser karrieremulighetene i nord. Jeg er glad for at så mange arbeidsgivere nå tar utfordringen fra de unge, og gjennom samarbeidet kan vi vise 1349 sommerjobber.

Nasjonal kampanje

En nasjonal kampanje skal synliggjøre jobbene for flere, fram mot juni.

— Vi vet at mai er en viktig måned for mange, når det gjelder å skaffe seg sommerjobb. Tidligere har mange fått jobben via bekjentskaper og nettverk. Vi håper 1000jobber.no gjør at flere ser mulighetene her nord, og få sjansen til å komme inn i arbeidsmarkedet her, sier Rika Lekang, regionleder i LO Nordland.

Hun legger til at det selvfølgelig er vel så viktig å synliggjøre jobbene for unge i landsdelen. Gjennom sommeren vil LOs sommerpatrulje møte flere av arbeidstakerne.

— Vi må ta de unge stemmene på alvor, og vise jobbene som finnes. Vi vet at det første møtet med arbeidslivet er viktig, og god opplæring er viktig for å ta dem godt imot. Samtidig er det gledelig å se at mange arbeidsgivere ser hvordan de kan bidra til spennende opplevelser også utenom jobben.

Langsiktig rekruttering

— Å rekruttere arbeidsfolk er Nord-Norges største utfordring. Samtidig er mange spennende initiativer på gang -det er en storstilt grønn industrireising fra Mosjøen i Sør til Berlevåg i nord, innovative nye måter å produsere bærekraftig sjømat på, og ikke minst en utvikling av reiselivet som igjen skyter fart. Men vi trenger rett og slett flere dyktige folk for å gjennomføre planene, sier Daniel Bjarmann-Simonsen, regiondirektør i NHO Nordland.

Han håper et mer åpent arbeidsmarked for sommerjobber kan bidra til at enda flere ser mulighetene i Nord-Norge.

— Vi løser ikke utfordringen med rekruttering til sommerjobb alene, for det er et langsiktig arbeid. Men her tror jeg at flere arbeidsgivere denne sommeren vil møte en av sine framtidige faste arbeidstakere, all vår erfaring tilsier i hvert fall det.

 

Hva er 1000 jobber?

  • Målet med prosjektet 1000 jobber er å samle arbeidsgivere i nord om å synliggjøre jobbmulighetene i landsdelen, gjennom å vise inntil 1000 sommerjobber.
  • Sommerjobben må tilsvare mininmum tre ukers full jobb i perioden 1. juni til 1. september, lyses ut via navn.no og lønnes etter gjeldende tariff.
  • Alle jobbene samles på 1000jobber.no, og vil fra april til juni være en del av en nasjonal kampanje
  • NHO, LO og SpareBank 1 Nord-Norge står bak ordningen

Les mer om 1000jobber-kampanjen på hjemmesiden (trykk her)