Årets Gasellebedrift i Nordland

Publisert

Nordland Årets Gasellebedrift Folden Akva AS

Folden Akva AS ved daglig leder Kristian Kristensen (i midten) ble kåret til årets Gasellebedrift i Nordland 2018. Regiondirektør NHO Nordland, Ole Hjartøy (tv) og sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum (th).

- Jækla artig! Vi lykkes bl.a. fordi vi har så mange dyktige ansatte som aldri gir opp og som hele tiden utvikler selskapet videre, sa Kristian da kåringen var et faktum.

Dagens Næringsliv kårer hvert år Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter i hvert fylke. Under Gasellekonferansen for Nordland torsdag 8. november gikk medlemsbedriften Folden Akva AS fra Steigen helt til topps. Daglig leder Kristian Kristensen (30) mottok prisen etter at selskapet han leder har vokst med utrolige 2800 prosent de siste fire årene.

- Vi har vært fremoverlent og jobbet hardt i flere år. Teknologien utvikler seg raskt i vår bransje og det er helt avgjørende å være i forkant, sier Kristensen. Folden Akva leverer tjenester til sjømatnæringen. Hovedproduktet er vasking av nøter til oppdrettsbransjen. - Veksten vår kommer også som et resultat av at hele oppdrettsbransjen har gode tider nå. Vi får stadig nye kunder og ser nye markeder også utenfor Steigen og Nordland.

Kristensen fremhever erfaringen og nettverket til de ansatte i selskapet som en viktig del av suksessen. - Vi har ansatte som har jobbet på mærekanten og vært en del av sjømatnæringen i mange år, men vi har også ansatte med høyere teknisk kompetanse fra andre bransjer. Sammen skaper vi en fremoverlent organisasjon som utfyller næringen og tilbyr tjenester som oppdretterne selv ikke kan utføre, sier daglig leder Kristian.

Folden Akva omsatte for kr 34 millioner i 2017 med et driftsresultat på 2,5 millioner. Selskapet hadde 27 ansatte i 2017.

Slik mener NHO vi skaper flere gaseller i Nordland
NHO er hovedsamarbeidspartner til gasellekonferansene. Regiondirektør Ole Hjartøy i NHO Nordland roser medlemsbedriften. - Gratulerer til en flott og verdig vinner. De er innovative, har god kompetanse og driver godt.

For Nordland er sjømatnæringen en viktig bransje og Folden Akva er et godt eksempel på en bedrift som ligger langt fremme og som er med på å videreutvikle næringen videre.

- Nyskapende bedrifter som tør å satse er viktig for å møte den raske teknologiske utviklingen, den internasjonale konkurransen og for å bidra til å trygge arbeidsplasser og velferden fremover, sier Hjartøy.

Fakta om kåringen av gasellebedriftene 

Dagens Næringsliv står bak kåringen av Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. Det kåres en nasjonal vinner og vinnere i alle landets fylker. Gasellene beregnes og vurderes på bakgrunn av regnskapene for de fire seneste årene.
Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret og presentert de norske Gasellene i samarbeid med det som nå heter Bisnode Credit as.
- en gasellebedrift må ha:

  • levert godkjente regnskaper
  • minst  doblet omsetningen over fire år
  • omsetning på over en million kroner første år
  • positivt  samlet driftsresultat
  • unngått negativ vekst
  • vært aksjeselskap