Brudd mellom NHO, LO og YS i lønnsoppgjøret – slik påvirkes din bedrift

Publisert

Partene i frontfaget representert ved NHO, LO og YS lykkes ikke med å komme enighet om årets mellomoppgjør. Her kan du lese mer om hvilke konsekvenser det får for din bedrift.

NHO var villig til å akseptere Riksmeklers skisse til løsning i lønnsoppgjøret, men søndag ettermiddag ble det klart at LO og YS sa nei til løsningsforslaget.

Fra og med mandag 17.april har dermed LO og YS valgt å ta ut 23 000 av sine medlemmer i streik. Disse ventes å utvides til 38.500 fra og med virkning fra fredag 21.april kl.06.00

- Vi har stor forståelse for at det er krevende tider for mange arbeidstakere. Vi sa derfor ja til en skisse som ville gitt LOs medlemmer økt kjøpekraft. Ved at NHO sa ja til skissen fra Riksmekler, har vi vist at vi tar ansvar og gjorde det vi kunne for å hindre streik. Vi frykter at streiken vil gå hardt ut over både bedrifter og arbeidsplasser, sier Ole Erik Almlid.

Praktisk info

Her finner dere svar på ofte stilte spørsmål i forbindelse med streiken som kan benyttes, sidene oppdateres underveis:

Oppdatert informasjon om streiken og videre utvikling kan du lese på nho.no her: Lønnsoppgjøret (nho.no)

NHOs arbeidsgiverportal Arbinn finner du også informasjon om streik og arbeid under konflikt: Streik og arbeid under konflikt: Dette må du vite - NHO