Gratulerer til Reinefjorden Sjøhus i Lofoten med prisen Døråpneren 2022!

Publisert

STOLTE PRISVINNERE: Ingvild Jensen (hotellsjef) og Lill-Esther Nilsen (styremedlem og aksjonær) tok i mot prisen. Foto: Thor-Wiggo Skille

Under årets siste fylkestingsmøte mottok medlemsbedriften Reinefjorden Sjøhus Lofoten AS på Reine prisen DØRÅPNEREN fra Nordland fylkeskommunen for å ha tilrettelagt reiselivsanlegget slik at flere med funksjonsnedsetting kan bo på samme sted. Lofotbedriften oppgir flere spennende planer i tiden som kommer!

Tilgjengelighetspris Døråpneren ble stiftet i 1994 av Fylkesrådet for funksjonshemmede – som nå heter Rådet for personer med funksjonsnedsettelse i Nordland. Og under årets siste fylkesting ble prisen delt ut for 2022. 

Reinefjorden Sjøhus i Lofoten har bygd store, tilgjengelige rorbuer som gjør det mulig for flere rullestolbrukere å bo på samme sted. Det er også mulig å komme seg i båt med rullestol, ikke minst er det koselig og vakre omgivelser. Lofotbedriften imponerer og har flere planer i tiden som kommer, vi har tatt en prat med mottakerne av prisen, hotellsjef Ingvild Jensen og styremedlem Lill-Esther Nilsen. 

- Kjempegøy, og utrulig overraskende! Sier en ydmyk hotellsjef Ingvild Jensen. 

- Vi ble jo både overrasket og veldig stolt av og få en sånn pris. For det betyr jo at den jobben vi har lagt ned ved å legge til rette for personer med funksjonsnedsettelse at det blir lagt merke til. Ikke minst at det settes pris på det vi har gjort. Det er fint å sitte igjen med en følelse at vi har gjort ganske mye rett, sier styremedlem Lill-Esther Nilsen. 

Besøk hjemmesiden til Reinefjorden Sjøhus her.

En opplevelse for alle

Reinefjorden Sjøhus har de siste årene bygd ut flere sjøhus med store vinduer med utsikt utover Reinefjorden og de berømte fjellet Olstind, et annlegg hvor flere av sjøhusene er tilgjengelig for rullestolbrukere og tilpasset bruk for de med funksjonsnedsetting.  

- Vi bestemte oss når vi skulle bygge anlegget at vi skulle legge til rette for funksjonshemmede eller personer med funksjonsnedsettelse, det har vi hatt med oss fra dag en og hatt mange diskusjoner fram og tilbake på hvordan det skulle være, sier Nilsen videre. 

 
Prisen betyr mye for bedriften

Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland tildeler årlig en pris til en person, organisasjon osv som har gjort en spesielt verdifull innsats for å bedre tilgjengeligheten for funksjonshemmede. Prisen har som formål å gjøre et hvert miljø tilgjengelig for funksjonshemmede. For Reinefjorden Sjøhus bidrar denne prisen til økt synlighet til de som kanskje ikke vet om dette tilbudet i Lofoten. 

- Vi håper å bli sett av flere turister og reisende som vil oppleve Lofoten som har utfordringer med å finne plass å bo. Så det er jo noe vi vil prøver å jobbe mer med nå etter det det som har skjedd i dag. Vi har jobbet mye med hvordan markedsføre oss for å nå ut til de personene som trenger dette tilbudet, og denne prisen kommer godt med, oppgir Nilsen.

 
Et attraktivt tilbud i Lofoten

Sjøhusene er ikke vanskelig å få leid ut, og de opplever stor pågang fra både utenlandske og norske gjester, så det er ikke mangelen på å få gjester som er det som nå jobbes sprenghardt med hos leder og eiere. De har jobbet godt med å bli synlig både i sosiale medier, egen hjemmeside og på booking-sider, med mål om at flere med funksjonsnedsettelser skal få høre om tilbudet.

- Det er stort sett funksjonsfriske for det meste som leier alle sjøhusene. Vi skulle gjerne hatt en større andel av de som har funksjonsnedsettelse skal få vite om hva vi tilbyr, og kunne nyttiggjøre seg av dette tilbudet, men vi når ikke på sett og vis helt ut til dem.  

- Vi har Instagram og Facebookside, i tillegg til at vi markedsfører i flere kanaler og bookingsider, men vi når ikke helt ut til de vi ønsker å vise tilbudet om tilpasset sjøhus til. Vi vet ikke helt hvordan det skal skje, så det er derfor vi er litt glade for at vi får mer publisering rundt dette gjennom denne prisen, legger Nilsen til. 

 
Et utendørt spatilbud for alle

Under takketalen kom det frem noen prosjekter pengepremien på 50.000kr skal gå med til, blant annet et spatilbud og videre arbeid for å gjøre anlegget mer attraktivt med et unikt tilbud til alle. 

- Ja, vi skal bygge et spaanlegg. Vi har jo planer om videre utbygging av anlegg, blant annet så skal vi lage 2 boblebad som er planlagt at skal ligge opp i berget ovenfor rorbuene på en knaus, og hvor vi skal lage adkomst og legge til rette for at funksjonshemmede med rullestol også skal kommer seg både til og oppi badene. 

- Det er nok ikke så mange som har utendørs boblebad for de som trenger ekstra hjelp. Og alle fortjener å kunne sitte i boblebad med stjernehimmelen over seg. Det er jo fantastisk for alle, og er et tilbud for både norske og utenlandske turister og reisende. Og vi tror ikke det er så mange som har det tilbudet tilpasset alle, avslutter Lill-Esther Nilsen. 

Vi gratulerer så mye med den vellfortjente prisen, Reinefjorden Sjøhus er medlem i NHO Reiseliv og en bedrift som tilbyr et unikt og attraktivt tilbud både til funksjonsfriske og de med funksjonsnedsettelser. 

De mottok 50.000kr sammen med diplom og et kunstverk, slik at de kan fortsette utbygging og tilpassinger på anlegget. Og er for første gang en bedrift fra Lofoten som mottar denne prisen.

Mer om tilgjengelighetsprisen Døråpneren og tidligere vinnere kan du lese mer om her.

Bilde: Reinefjorden Sjøhus.