Energi- og sikkerhetspolitikk er tema på den årlige hagefesten

Nyhet, NHO Nordland

Publisert

Tirsdag neste uke møtes rundt 200 bedriftsledere og samfunnsaktører fra hele Nordland på NHO Nordland sin tradisjonelle hagefest i Bodø. NHO mener verdien av en slik møteplass er stor, og i år skal den ha et ekstra fokus på sikkerhet- og energipolitikk, eller rettere sagt sammenhengen mellom disse.

- Det er en enorm optimisme og driv hos medlemsbedriftene våre, men ferske tall viser en økende usikkerhet blant bedriftene i tiden som kommer. I vår ferske medlemsundersøkelse oppgir en av fem at de ser for seg en forverring de neste 6 månedene. Det henger sammen med situasjonen vi nå er i, sier Regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen.

Forsvar og sikkerhet
Neste tirsdag tar NHO Nordland for seg de mest dagsaktuelle sakene som preger samfunnet vårt - energi- og sikkerhetspolitikk.  I Nordland merker bedrifter og samfunn situasjonen med krig i Europa og et nytt sikkerhetsbilde godt, og kombinert med store endringer etter pandemien må vi tenke annerledes.

Høydepunktet på programmet er Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen fra Forsvarets Høgskole og Statssekretær Bent-Joachim Bentzen fra Forsvarsdepartementet som skal si mer om hvorfor og hvordan sikkerhetspolitikken henger sammen med samfunn, energi og næringsliv.

Energispenning
Energisituasjonen og hvordan denne vil påvirke samfunnet fremover er det andre tema for kvelden. For å sette alt i sammenheng skal Nordlys-kommentator Maja Sojtaric lede en panelsamtale med NHOs administrerende direktør Ole-Erik Almlid, statssekretær Bentzen, oberstløytnanten Karlsen og vind- og havenergigeneral Åslaug Marie Haga fra Norwea.

- Energipolitikken vil i større grad enn tidligere påvirke bedriftene våre, det er mange energikrevende industriprosjekter i nord og økende energietterspørsel på grunn av elektrifiseringen av samfunnet. Energi er sikkerhetspolitikk. Den grønne ny-industrialiseringen og hele det grønne skiftet, skjer nå under helt nye betingelser etter Russlands krig mot Ukraina, sier Bjarmann-Simonsen som ser frem til en innholdsrik hagefest.

Les mer om NHO Nordlands tradisjonelle hagefest her.

Program NHO Nordlands årlige hagefest