God påske fra oss i NHO Nordland!

På vei inn i påska står noen av våre medlemsbedrifter over store utfordringer, som kombinert med ettervirkninger av pandemien gjør tiden videre svært krevende. Men den gode nyheten er at rekordmange nordmenn skal på påskeferie i Norge, til stor glede for reiseliv!

Etter to år i utfordrende tider ser vi nå en galloperende prisvekst på råvarer og innsatsfaktorer, samtidig som mange av våre medlemsbedrifter har problem med å få tak i rett kompetanse. Ikke minst opplever vi en mennesklig tragedie i Europa med krigen i Ukraina som har sjokkert hele verden, som har gitt nye utfordringer i flere bransjer. Krigen fører med seg at blant annet råvareprisene øker, transport og logistikk må omrutes, matvaretilgangen på utvalgte varer blir påvirket, ikke minst er krigen en pådriver til EU sitt ønske om å bli energiuavhengig fra Russland og få til en rask grønn omstilling.

Hele NHO-fellesskapet jobber tett sammen på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå for å kartlegge og hjelpe situasjonen. Nåsituasjonen gjør at vi jobber systematisk sammen med etater i flere ledd blant annet ved å delta i beredskapsmøter, komme med anbefalinger ti tiltak for mottak av flyktninger og offentlig-privat samarbeid. 

 

Aktuelle saker:

Rekordmange på påskeferie i Norge

Annenhver nordmann skal på påskeferie i år. Av disse skal 85 prosent feriere i Norge. – Aldri før har vi målt et så høyt antall som skal på ferie i Norge i påsken, sier NHO Reiseliv-direktøren. Mer om optimismen i reiseliv kan du lese om her.

Ukraina

NHO følger situasjonen og de gjeldende sanksjonene mot Russland tett, mange medlemsbedrifter er berørt. Her finner du informasjon om sanksjoner, hvordan følge opp ansatte, kontrakter med kunder tilknytt Russland, cybersikkerhet og mye mer. 

Kompetansegapet

En av våre store oppgaver i tiden som kommer er å være med å legge til rette for at medlemsbedriftene våre får tak i kompetansen de trenger. Dette jobbes med på flere nivåer, blant annet i Yrkesopplæringsnemnda som kommer med råd og anbefalinger til skolestruktur og dimensjonering av utdanningstilbudet i Nordland. Du kan lese mer om funnene fra kompetansebarometeret lansert i mars her.

Medlemsundersøkelsen

Kosekvensene av høye kostnader og salgspriser gir direkte utslag på dirftsresultatene til noen medlemsbedrifter i Nordland. Det viser medlemsundersøkelsen fra april.
Flere detaljer fra medlemsundersøkelsen og hva dette betyr kan du lese her.

Arbinn

Vi anbefalar medlemmer å bruke medlemsportalen vår Arbinn. Her finn de svar på mange spørsmål. Medlemsbedrifter kan spare store summer gjennom å anvende sine medlemsfordelar i NHO. Les mer om fordelene her.

Digitale handbøker

Vi tilbyr digital personalhåndbok, digital HMS-håndbok og en digital lederhåndbok. Håndbøkene er et produkt for medlemmer i NHO. De er raske å ta i bruk og rimlige i innkjøp, prøv de gratis i 30 dagar her.

Bedriftsbesøk

Den viktigste delen av vårt arbeid er våre medlemsbedrifter, og vi ser frem til å komme på besøk. Og vi ser frem til å komme ut å se og høre hva status er i hele Nordland i tiden som kommer. Ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker oss på besøk, vi kommer!

Husk at vi er her for deg, ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Vi i NHO Nordland ønsker alle en god påske!