Kent Even Gundstad. Foto:

Hagefesten 2021

Foto:

Vår tradisjonelle hagefest ble en storslått samling fra næringslivet og politikken, med et program fylt av innhold og gode talere. Sammen med våre medlemmer vil vi jobbe videre mot valget for å sikre næringslivets interesser!

I går ettermiddag, torsdag 5. august, gikk vår tradisjonelle hagefest av staben i godt selskap av flere medlemsbedrifter, næringslivsaktører og politikere på Nordland kultursenter.

Vår helt egen regionale direktør Daniel Bjarmann-Simonsen var konferensier under arrangementet, og styreleder i NHO Nordland Espen Haaland ønsket alle velkommen. Fra fylkeshovedstaden kom fylkesråd for næring, Linde Helen Haukland og fra NHO sentralt fikk vi høre fra assisterende direktør Anniken Hauglie.

Årets stortingsvalg var hovedtema på hagefesten, og det ble satt et program deretter. Vi fikk høre om hva statsminister Erna Solberg tenker om Nordland og veien videre. Etterfulgt av en debatt om næringslivets behov med utvalgte partikandidatene som stiller til stortingsvalget som representant for Nordland: Mona Nilsen (AP), Bård Ludvig Thorheim (H), Siv Mossleth (SP) og Dagfinn Olsen (FrP). Moderator for debatten var Sigrid Ina Simonsen som er regionssjef i Nordland for Norsk olje og gass. Som avsluttet debatten med en "enig/uenig"-konkurranse (inspirert av spillet "Never have I ever"). Før hun slapp debatantene av scenen lanserte hun vår NHO-utfordring; kan kandidatene med et nøkkelord si hva de mener skal gi jobbskaping i Nordland -svarene vil de sende inn til oss, og vi vil publisere de i våre medier opp mot valget!

I år introduserte vi også NHOs «Speakers Corner» for å la alle ha muligheten til å ta ordet forann forsamlingen. På forhånd inviterte vi flere ulike medlemsbedrifter til å forberede ord til dette, en tale på maks 5 minutter, for å fronte noen av de ulike bransjene og næringene som representerer Nordland. 

I år måtte vi ha et redusert antall på hagefesten i forhold til smitterestriksjoner, og vi viste også at mange av våre medlemmer ikke kunne komme av andre årsaker. Vi gjorde derfor noe nytt iår, og livesendte det faglige programmet via et Facebook-arrangement (opptak ligger i arrangementet på facebook).

Vi kan med en gang si at dette var et fantastisk fin samling, og vi ser frem til å jobbe videre sammen med våre medlemsbedrifter for å fronte næringslivets behov opp mot stortingsvalget 2021, og selvsagt tiden etter!

Vi takker for oppmøte, samtalene og latteren!