Hils på vår praktikant, hun skal være med oss på eventyr!

Nyhet, NHO Nordland

Publisert

Praktikant NHO Nordland, Kristina Høiskar

Kristina Høiskar.

Denne uken har Kristina begynt hos oss som praktikant. Hun kommer fra Bodø, men er student på tredjeåret i statsvitenskap (eller rettere sagt politikkvitenskap) i Frankfurt am Main i Tyskland, og skal være hos oss de neste 6 ukene og bli kjent med hvordan vi jobber.

Hvem er Kristina Høiskar?

Jeg er 21 år gamme, født i Oslo, men oppvokst i Bodø, og studerer statsvitenskap med engelsk som sidefag i Frankfurt i Tyskland

Hvordan vil du beskrive deg selv med tre ord?

  • Nysgjerrig
  • Reiselysten 
  • Positiv

Hva innebærer det å være praktikant hos NHO Nordland?

Først og fremst er jeg her for å lære om hvordan NHO jobber, spesielt med tanke på politisk påvirkning. Igjennom de to første årene på studiet har jeg lært mye, men som praktikant får, man muligheten til å være med og se hvordan man konkret jobber. Det innebærer for eksempel å delta på møter og konferanser. Ellers håper jeg at jeg kan hjelpe til der det trengs – til nå har jeg fått i oppgave å poste på facebook-storyen, så bare følg meg der

Du studerer i Tyskland på tysk, hvordan kom det til?

Jeg startet med tysk i 8.klasse og hadde det ut videregående. I tillegg dro jeg på utveksling til Hamburg i Tyskland på 2. året. Men selv om jeg studerer på tysk og har mange tyske venner, kan det hende at det går litt i surr iblant.

Kan du nevne tre ting som er annerledes i Tyskland enn i Norge?

(1) Bruken av Snapchat, den er nemlig ikkeeksisterende blant de jeg kjenner i Tyskland. (2) De har heller ingen øvre fartsgrense på Autobahn og (3) tyskerne er generelt mye høfligere enn nordmenn, spesielt mot lærere, fremmede og eldre.

Er det flere øyne eller ben i verden?

Vanskelig spørsmål. Tenker først kanskje øyne siden fisk også har dem, men når man inkluderer bordben og tusenben blir det jo litt mer komplisert. Så også en tiktok der noen snakket om sånne googly-eyes, så tror det blir øyne.

Dag to som praktikant ble hun med på blomsterutdeling til ordfører Ida Pinnerød og Bodø kommune, og fikk se hvordan det er bak gardinene når NRK intervjuer regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen. Her sammen med varaordfører Ola Smeplass i Bodø kommune.

305067522_497488995523080_1326884415292278268_n.jpg

Her fra dag tre på bedriftsbeøk hos Løvold Solutions.