Ny rådgiver på plass

Nyhet, NHO Nordland

Publisert

Rådgiver i NHO Nordland, Evgenia Marvold

Evgenia Marvold er ansatt som ny rådgiver i NHO Nordland fra 15.11. Hun vil jobbe som rådgiver for bedriftene våre og følge opp viktige saker for økt jobb og- verdiskaping overfor politikere og andre beslutningstakere på kommunalt, regionalt og nasjonalt nivå.

Evgenia kommer opprinnelig fra Sankt- Petersburg i Russland og har bodd i Bodø siden 2006. Hun har tidligere jobbet i privat og offentlig sektor og har også vært gründer i eget rådgivningsselskap. De tre siste årene jobbet hun hos Innovasjon Norge Nordland som bedriftsrådgiver og prosjektleder for DA-satsingen som gikk ut på å danne varige arbeidsplasser i Bodø og Salten.

En viktig ressurs for bedriftene

- Vi er veldig glade for å få Evgenia med på laget. Hun har jobbet med kunder i ulike sektorer, alt fra gründere i tidlig fase til store konsern som satser på internasjonal vekst og skalering. Med sin erfaring og brennende engasjement for innovasjon og bærekraftig bedrifts- og samfunnsutvikling kommer hun til å bli et godt tilskudd til teamet vårt, og en viktig ressurs for bedriftene i Nordland, sier en fornøyd regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen.


Brenner for bedriftene

- Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk denne viktige jobben hos NHO, der jeg kan jobbe for bedriftenes bidrag til en bærekraftig nærings- og samfunnsutvikling i regionen. Nå vil jeg hjelpe regionens bedrifter til å utnytte potensialet de har ved å sørge for at de for rom til å utvikle seg. Det jeg liker best er å veilede og motivere kunder. Det gir meg enorm glede når en bedrift når nye høyder eller for eksempel tar i bruk mer bærekraftige driftsmodeller, slår Evgenia fast.


Utfordringer og muligheter med korona

Koronapandemien har skapt betydelige utfordringer i enkelte bransjer, men også vist et tydelige behov for å tenke nytt og utvikle nye forretningsmodeller, finne nye markeder og sørge for økt kompetansepåfyll og god rekruttering. Det blir nå desto viktigere at bedriftene får de beste vilkårene og muligheter til å drive lønnsomt og også satse på nye løsninger.

- I NHO Nordland vil jeg jobbe iherdig for å tale bedriftenes sak og sikre dem bedre rammevilkår, slik at de får de beste mulighetene til å vokse, skape arbeidsplasser og løsninger som vil styrke Nordland som produsent, eksportør og bo og arbeidssted, inn i det grønne skifte, avslutter Marvold.