NHO

Innhold

Slik får Rusånes hjelp av NHO Nordland med arbeidsmiljøet

Nyhet, NHO Nordland

Publisert

Per Trædal snakker med ansatt ute i produksjonen.

GODT MILJØ: Kvalitetssjef Per Trædal (t.v) ved Rusånes Fabrikker er opptatt av at Bent Martinsen og de andre ansatte forstår regelverket. – Det bidrar til et godt arbeidsmiljø, sier han. Foto: Ken Even Grundstad.

Ferdigbyggprodusenten Rusånes Fabrikker AS har vært NHO-medlem i over 20 år. Kvalitetssjef Per Trældal ser bare fordeler ved medlemskapet. Ikke minst benytter han muligheten til å kontakte sin lokale NHO-advokat når han står fast i lovverket.

– Medlemskapet i NHO har spart oss for mye tid og bryderi. For eksempel skal det bare en telefonoppringning til for å finne ut av arbeidstagers og arbeidsgivers rettigheter og plikter på ulike områder. Ved å klargjøre regelverket for alle, unngår vi eventuelle konflikter. Det bidrar også til å skape et godt arbeidsmiljø, fastslår Trædal.

Rusånes Fabrikker er en del av Saltdalshytta, landets største produsent av ferdighytter. Fra 2012 har bedriften også levert moduler til eneboliger. Rusånes er et lite tettsted i den trangeste delen av Saltdalen, og ligger to mil sør for kommunesenteret Rognan. Fabrikken på Rusånes har rundt 70 ansatte. I løpet av en uke har den kapasitet til å lage 500 meter ferdig vegg, med dører og vinduer innmontert.

Hva koster et medlemskap? Beregn medlemskontingenten helt uforpliktende

#205

BLIR HØRT: - Jeg har aldri opplevd å ikke få svar på spørsmålene jeg stiller NHO-advokat Sigurd Eide Kinge, sier Per Trædal. Foto: Ken Even Grundstad.


Skreddersyr frokostseminar for medlemmer

Det er Sigurd E. Kinge (33) som er Trædals sparringspartner når det kommer til juridiske floker. Kinge er NHO-advokat i Nordland, Troms, Finnmark og på Svalbard. Til daglig er han å finne på hovedkontoret i Tromsø. Siden det er 54 E6-mil og rundt åtte timers kjøretur mellom Tromsø og fabrikken i Rusånes, er begge parter fleksible når det kommer til kommunikasjonsmåter.

Spesielt er Trædal imponert over at NHO-advokaten laget et skreddersydd frokostseminar for Rusånes Fabrikker på Skype. Der gikk han blant annet gjennom lovverket rundt sykdom og sykefravær.
– Både ledelsen og representanter for de tillitsvalgte var tilstede på seminaret. Da fikk begge parter samme informasjon. Det er nyttig både for ledelsen, de tillitsvalgte og resten av staben å få klarlagt reglene som begge parter har å forholde seg til. Slikt skaper ryddige forhold og godt miljø på en arbeidsplass, forteller Trædal.

Kontakt oss for alle spørsmål om medlemskap

#205

STØTTESPILLER: NHO-advokat Sigurd Eide Kinge hjelper små og store NHO-bedrifter med alt fra arbeidsgiveransvar og forsikringer til kontrakter og pensjonstilbud. Foto: Vegard Stien.

Digitale løsninger

Advokat Kinge poengterer at et Skype-kurs som det han holdt for de ansatte på Saltdalshytta, er ikke et fast tilbud til NHO-medlemmene, men at han gjerne legger opp individuelle Skype-kurs for bedrifter som ønsker det.
– Det er lange avstander i Nord-Norge. Derfor har vi i NHO omfavnet digitale løsninger, og mange medlemsbedrifter oppfatter oss som meget fleksible, sier Kinge.
– Ved hjelp av telefon, e-post og Skype er det mange spørsmål som kan løses uten at vi sitter i samme rom.

Kinge legger til at i vanskelige situasjoner, som for eksempel ved arbeidskonflikter, er det viktig at regionadvokaten er fysisk tilstede. Da setter han seg i bilen, eller bestiller en flybillett.
– En vesentlig del av NHO-advokatens oppgave er å forebygge arbeidskonflikter. Vi tilbyr relevant kursing innenfor hele sfæren av det å være arbeidsgiver. For de fleste bedriftsledere er det vanskelig å navigere på egenhånd når det for eksempel kommer til lovverket rundt nedbemanninger og oppsigelser, samt rettigheter ved lengre tids sykdom. I slike tilfeller er det viktig å få faglige innspill fra en advokat, fortsetter Kinge.


Enestående service

I løpet av de to årene Sigurd Kinge har arbeidet som advokat i NHO har Per Trædal i Saltdalshytta jevnlig vært i kontakt med ham. Han har aldri opplevd å komme med et spørsmål som ikke ble besvart.
– Alle NHO-advokatene har sine spesialfelt. Hvis jeg spør Sigurd om noe han mener at en annen har bedre kompetanse på, blir jeg vist videre til en av de andre regionsadvokatene. En gang fikk jeg bistand fra en NHO-advokat i Oslo. Jeg har bare godt å si om NHOs juridiske tilbud til medlemsbedriftene, roser Per Trædal.

Og advokat Kinge spiller ballen tilbake.
– Arbeidsgivere er opptatt av å gjøre ting riktig og følge lover og regler. For en advokat er det en takknemlig oppgave å kunne bistå som medspiller og problemløser, sier han.

Søk om medlemskap i NHO

Som NHO-medlem får du blant annet disse fordelene:

  • Rådgiving fra våre advokater og eksperter om blant annet arbeidsmiljøloven, forsikringer, kontrakter og pensjonstilbud til ansatte.
  • Tilgang til politisk påvirkningskraft både lokalt og nasjonalt.
  • Kompetansehevende kurs lokalt som gjør deg til en relevant og oppdatert arbeidsgiver.
  • Hjelp fra NHOs regionkontor. De kjenner ditt nærmiljø og har lokale nettverk. 
  • Full tilgang til NHOs arbeidsgiverportal Arbinn.no. Dette er et verdifullt verktøy som hjelper deg i den daglige driften av din bedrift.
  • Bedriften blir også medlem i en landsforening/ bransjeforening. Her får du råd og hjelp i spørsmål som angår din bransje. De fleste tilbyr egne medlemsfordeler. 

Visste du at:

  • Gründerbedrifter kan bli i medlem i NHO for 2000 kr i året.
  • De fleste medlemsbedrifter i NHO er små og mellomstore.  

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: