NHO

Innhold

Pris for bedriftsutvikling

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

#205

Vinnere av Bedriftsutviklingsprisen 2018 er den økologiske melkebonden Kolbjørn Anda (midten) og Lise Brunborg (t.v.), daglig leder i Stavanger Ysteri. Her fotografert sammen med jurymedlem og regiondirektør i NHO Rogaland, Tone Grindland (t.h.).

NHO gratulerer vinneren av Bedriftsutviklingsprisen 2018!

Jurymedlem og regiondirektør i NHO Rogaland, Tone Grindland hadde æren av å kåre vinneren av bedriftsutviklingsprisen 2018 på Greater Stavanger sin årskonferanse idag! Det var mange sterke nominasjoner til bedriftsutviklingsprisen i år. Vinneren av Bedriftsutviklingsprisen 2018 er helt unik i landbruket. Samarbeidet mellom den økologiske melkebonden Kolbjørn Anda og Lise Brunborg som driver Stavanger ysteri lar landets eneste bynære ysteri prisvinnende oster til folket.

Lise og Kolbjørn står for en bynær og bærekraftig matproduksjon, som gir oss utrolig spennende lokalmatprodukter i toppklasse! Samarbeidet mellom disse to viser klart at optimalisering av ressursbruk kan genere mer verdi enn økningen i total produksjon.  

Bærekraft er helt sentralt i produksjonen. Vinnerne er også rause med å dele erfaringer og kunnskap med andre og dette gir positive ringvirkninger langt utover deres egen virksomhet.  

Produsentene når bredt ut i medier, og har nylig hatt en rekke fine oppslag i nasjonale medier. Produktene har fått flere medaljer i Norgesmesterskap og nylig deltatt i et verdensmesterskap. Ostene selges i matvarebutikker og blir brukt på menyene til de beste restaurantene i landet.  

NHO gratulerer vinnerne så mye med prisen, og ønsker dette samarbeidet alt mulig hell og lykke på veien! 

Om prisen:  

Hvert år deler Innovasjon Norge Rogaland og Fylkesmannens landbruksavdeling ut BU-prisen til personer i vårt fylke som har vist god evne til nyskaping og næringsutvikling innen landbruket. Da er det landbruksnæringen i vid forstand, både innen tradisjonelt landbruk og tilleggsnæring.  

Fylkesvinneren får et diplom og 50000 kroner i premie. Fylkesvinneren er også med i den nasjonale BU-prisen som deles ut under Grüne Woche i Berlin januar 2019 og hvor vedkommende kan vinne 250000 kroner. Rogaland har tidligere sendt finalister Berlin. 

Viktige elementer for vinneren er økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft, nytenkning, nyskaping og at vinneren er en god representant for «vårt landbruk». 

Juryen består i 2018 av:  

Geir Skadberg/ Anfinn Rosnes (Fylkesmannen i Rogaland),  
Marit Karlsen Brandal (IN),  
Marit Epletveit (Rogaland Bondelag),  
Elisabeth Saupstad (Region Stavanger),  
Heidi Skifjell (Rogaland fylkeskommune)  

Tone Grindland (NHO Rogaland)

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: