NHO

Innhold

Betryggende å få hjelp av NHOs lokale advokat

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

LETT TILGJENGELIG: Øyvind Aareskjold synes det er trygt å ha NHOs regionadvokat Hanne Bore som sparringspartner når han trenger råd og veiledning. Hun har kontor i Stavanger sentrum, og er enkel å få tak i på e-post eller telefon. I tillegg tar hun mer enn gjerne turen ut til lokalbedriftene. Foto: Elisabeth Tønnessen.

– Politikerne lover stadig at det skal bli enklere for små og mellomstore bedrifter. Jeg opplever det motsatte. Skjemaveldet øker for hvert år, og da er det betryggende å ha NHOs ekspertise å støtte seg på, sier Øyvind Aareskjold.

Øyvind Aareskjold (62) har 22 ansatte i familiebedriften Stangeland Mølle på Sandnes. De produserer spesialvarer innen korn, frø og mel. Han ønsker den samme transparensen som arbeidsgiver som han er opptatt av som leverandør av rene råvarer.

– Jeg vil gjerne se folk inn i øynene, både kunder og ansatte. For meg har et ord alltid vært et ord, men slik er det ikke lenger. Nå må alt dokumenteres og kontraktsfestes, og da opplever jeg det som trygt å få veiledning av NHO, sier han.


Medlemskapet sikrer stø kurs

Som medlem i NHO har Aareskjold tilgang på NHOs portal arbinn.no. Der finner han alltid oppdaterte maler av alle kontrakter og avtaler han trenger for å drive næring i henhold til arbeidsmiljøloven. I tillegg har han fri tilgang på en regional advokat som har arbeidsrett som ekspertisefelt.

Advokaten har kontor i Stavanger sentrum, og er enkel å få tak i både på e-post og telefon. I tillegg tar hun mer enn gjerne turen ut i bedrift. Det betyr at bedriftseieren alltid har en tydelig og kunnskapsrik sparringspartner når de juridiske spørsmålene dukker opp. Han er ikke i tvil om at NHO-medlemskapet er nyttig for å sikre at bedriften alltid opptrer ryddig og korrekt i møte med et stadig mer omfattende byråkrati.

– Byråkratiet har blitt såpass omfattende at vi kommer til å ansette en egen HR-ansvarlig i 2020. I kombinasjon med NHO-medlemskapet håper og tror vi at dette kommer til å kvalitetssikre Stangeland Mølle som en god arbeidsplass også i årene som kommer, sier han.

Hva koster et medlemskap? Beregn medlemskontingenten helt uforpliktende


Fri advokathjelp er gull verdt

NHO Rogaland har 2 400 medlemsbedrifter, og i disse bedriftene finnes det til sammen 80 000 årsverk. 30 000 jobber i små eller mellomstore bedrifter med under hundre ansatte.

– De små bedriftene synes det er veldig kjekt at jeg kommer innom for å bli kjent med dem og deres hverdag. Mitt fokus er å hjelpe dem med arbeidsrettslige prosesser, og det er bedre å veilede før det smeller enn å rydde opp når det allerede har oppstått en tvist, sier Hanne Bore (39), regionadvokat i NHO Rogaland.

Kontakt oss for alle spørsmål om medlemskap


Ikke lenger alene med HR-ansvaret

Advokaten forteller at små bedrifter har et sterkt ønske om å gjøre ting riktig, men at det som regel er daglig leder som sjonglerer ansvarsområdene, inkludert HR.

– Den daglige lederen sitter ofte med alt ansvar alene, og det kan være en stor utfordring. Mine tjenester er en del av medlemskontingenten. Det kommer ingen ekstrafaktura i posten uansett om jeg deltar i møter eller gir råd over telefon, forklarer hun. For mange små bedrifter, som kanskje ellers ikke hadde tatt seg råd til advokathjelp, er denne tjenesten gull verdt. 

#205

ADVOKAT INKLUDERT: - Det kommer ingen ekstrafaktura i posten uansett om jeg deltar i møter eller gir råd over telefon, forklarer NHOs regionadvokat i Rogaland, Hanne Bore. Foto: Elisabeth Tønnessen.

Lokale utfordringer

I og med at regionadvokaten har hovedsete i Stavanger, har hun kort vei til de fleste av medlemsbedriftene. Det som har overrasket henne mest i rollen som regionadvokat er hvor sammensatt næringslivet i Rogaland faktisk er.

– Vi kan mye mer enn olje, konkluderer hun.

Mangfoldet i regionens næringsliv spenner fra matindustri med fokus på lokale råvarer til service, handel og ikke minst driftig gründervirksomhet. En ting som dog preger næringslivet i Rogaland er at alle fylkets kommuner driver eksport, og at mange bedrifter har utenlandske eiere.

Utenlandske bedrifter i Norge må forholde seg til norsk regelverk, og norske arbeidstakere er ofte svært godt informert om sine rettigheter. For utenlandske arbeidsgivere med base i Rogaland, vil NHO være en sentral nøkkelspiller for å forstå hva som forventes og kreves av en bedrift i et ansettelsesforhold.

Fornøyd bedriftseier

Samtidig, mens femte generasjon er i ferd med å utvikle sitt Stangeland Mølle-DNA i Sandnes, er daglig leder Aareskjold fornøyd med å ha funnet en juridisk trygghet i sin virksomhet. – NHO-medlemskapet gir meg tilliten til å stole på at det jeg signerer er i tråd med arbeidsmiljøloven, konkluderer han.

Søk om medlemskap i NHO

Som NHO-medlem får du blant annet disse fordelene:

  • Rådgiving fra våre advokater og eksperter om blant annet arbeidsmiljøloven, forsikringer, kontrakter og pensjonstilbud til ansatte.
  • Tilgang til politisk påvirkningskraft både lokalt og nasjonalt.
  • Kompetansehevende kurs lokalt som gjør deg til en relevant og oppdatert arbeidsgiver.
  • Hjelp fra NHOs regionkontor. De kjenner ditt nærmiljø og har lokale nettverk. 
  • Full tilgang til NHOs arbeidsgiverportal Arbinn.no. Dette er et verdifullt verktøy som hjelper deg i den daglige driften av din bedrift.
  • Bedriften blir også medlem i en landsforening/ bransjeforening. Her får du råd og hjelp i spørsmål som angår din bransje. De fleste tilbyr egne medlemsfordeler. 

Visste du at:

  • Gründerbedrifter kan bli i medlem i NHO for 2000 kr i året.
  • De fleste medlemsbedrifter i NHO er små og mellomstore.  

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: