NHO

Innhold

Covent er Månedens Klimabedrift i mai

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

Regiondirektør i NHO Rogaland deler ut prisen til daglig leder Egil Brastad Hansen

Det er få medlemmer som har jobbet med det grønne skiftet like lenge som hjørnesteinsbedriften i Bjerkreim kommune.

-Takk for dette, men jeg er egentlig fristet til å si at denne prisen burde vi fått mange, mange år siden, sier daglig leder Egil Brastad Hansen når han får utdelt diplom og blomster fra NHO Rogaland.

Og det er til å forstå. For Covent er en av få bedrifter som tidlig begynte å jobbe med bærekraft. Ikke i fjor eller forfjor, men faktisk allerede på 70-tallet.

Flere grønne grep

Nå fortsetter de å jobbe målbevisst for å ivareta og maksimalt utnytte de ressursene vi har behov for på en bærekraftig måte.

-De har lyttet og lært av eksperter for å legge listen stadig høyere, og alle deres produkter er energigodkjent internasjonalt, sier regiondirektør Tone Grindland i NHO.

I tillegg til at selve forretningsideen og kjernevirksomheten til Covent er grønn og handler om energieffektive luftbehandlingsanlegg, jobber de aktivt også for å redusere eget energiforbruk. De gjenvinner det aller mest av varmen og er i ferd med å gå over til LED-belysning.

-Joda, Covent burde kanskje fått denne utmerkelsen allerede på 70-tallet, men får den i hvert fall fullt fortjent nå, sier Grindland.

Bærekraft er konkurransekraft

-Jeg er sikker på at bærekraft blir en stadig viktigere del av Covent sin konkurransekraft. Heldigvis har det aldri vært så lønnsomt å satse grønt. Etter hvert som kundene blir stadig mer miljøbevisst, blir bedriftene i økende grad en del av løsningen. Derfor er Covent en inspirerende historie som vi er stolte av å ha med i NHO-fellesskapet, sier Grindland.

NHO Rogaland kårer Månedens Klimabedrift gjennom 2021. Vi ønsker å være en endringsagent, både overfor myndighetene og egne medlemmer. Derfor ønsker vi å vise fram inspirerende eksempel, som Covent i Bjerkreim.