Det er på jobben livet er normalt

Publisert

Thor Christian Aartun og Wenche Gravdal i Aker Solutions, sammen med Bjørn Tore Lenes fra Origo Solutions og Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland. Foto: Origo Solutions

1 av 3 får kreft i løpet av livet. Hva gjør du når en kollega rammes?

Kreft, eller annen alvorlig sykdom, vil før eller siden treffe de fleste av oss. Enten som leder, kollega eller arbeidstaker.

Hva gjør du når en ansatt får kreft eller annen langvarig sykdom?

Hvordan kan du legge til rette for at denne personen kan komme tilbake i jobb?

Og hvorfor skal du våge å gi sjansen og ansette personer som har hull i CV-en på grunn av sykdom?

Dette var tema da NHO Rogaland, sammen med Kreftforeningen og Norwegian Smart Care Cluster, arrangerte frokostmøte 24. april.

Her fortalte Nora Koppang, som har hatt alvorlig kreft som ung og barn, om hennes store ønske om å komme inn i arbeidslivet, og alle utfordringene hun møter på i denne prosessen.

Nora Koppang har også fortalt om dette i Stavanger Aftenblad: Nora Koppang (26) har kjempet seg gjennom tre runder med blodkreft, men får ikke innpass i arbeidslivet.

Oppfordringen under møtet, både fra NHO og andre, var å gi dem som står utenfor en mulighet i arbeidslivet. Tilbake får du sannsynligvis svært motiverte og dyktige ansatte.

Flere bedrifter i Rogaland er gode på, og har erfaring i, å legge godt til rette for ansatte som rammes av alvorlig sykdom. Aker Solutions og Origo Solutions er to av dem, og begge fortalte om hvordan de jobber med dette, og de ga råd til bedriftene som var med på møtet. I tillegg fortalte Thor Christian Aartun åpent og ærlig om sin vei tilbake i jobb hos Aker Solutions, etter å ha blitt rammet av kreft. 

Du kan se mer fra frokostmøtet hos TV Vest: Når sykdom hindrer karrieredrømmen 

Og lese debattinnlegg i Rogalands Avis, signert Kreftforeningen og NHO: Det er på jobben livet er normalt