NHO

Innhold

Nå avlyser mange julebordet på grunn av korona

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

NHO Rogaland oppfordrer medlemmene til å heller gi et restaurant-gavekort til de ansatte, heller enn å droppe julebordet. Flere bedrifter har tatt oppfordringen.

Reiselivsnæringen opplever svært utfordrende tider. NHOs siste medlemsundersøkelse viste også at bransjen er ekstra utsatte i Rogaland.

-Det er skuffende tall, men ikke overraskende ut fra de signaler vi har fått fra bedrifter innen overnatting, servering og opplevelse, sier Tone Grindland, regiondirektør i NHO.

Nedslående tall

  • 42 prosent av reiselivsbedriftene i Rogaland opplever reell risiko for å gå konkurs. Tallet på landsbasis er 35 prosent.
  • 48 prosent av reiselivsbedriftene i Rogaland har planer om oppsigelser som følge av korona-viruset. Tallet på landsbasis er 36 prosent.
  • 23 prosent av reiselivsbedriftene i Rogaland har gjennomført oppsigelser. Tallet på landsbasis er 19 prosent.
  • 29 prosent av reiselivsbedriftene i Rogaland har likviditetsproblemer. Tallet på landsbasis er 25 prosent.

Flere av medlemmene våre opplever nå også at deler av den svært viktige julebord-sesongen faller bort i 2020. Enten ved at bedrifter ikke booker – eller at bedrifter avlyser det de tidligere har booket.

-Dessverre ser vi at det nok blir veldig mange færre julebord i vinter, sier Grindland.

 

Her kan du lese mer om medlemsundersøkelsen og avlyste julebord:

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad 1

Stavanger Aftenblad 2

Gi heller gavekort enn å avlyse

Det er bakgrunnen for at regiondirektøren i intervjuer både i Stavanger Aftenbladet, Rogalands Avis, Nettavisen og NRK har oppfordret bedriftene til å tenke kreativt for å hindre at folk mister jobbene sine.

-En ide er at bedriftene som har mulighet til det, gir sine ansatte gavekort, og at dette erstatter julebordet i år. Dette er fint for de ansatte, men kan også være med å redde arbeidsplasser i regionen, sier Grindland.

Flere bedrifter har grepet muligheten. Rogaland Elektro tok grep straks de leste Grindlands oppfordring i Aftenbladet. Dagen etter fulgte også Gassco opp.

-Dette er virkelig eksempler til etterfølgelse for å hjelpe en bransje som sliter ekstra mye i dagens situasjon. Når hele 42 prosent av bedriftene sitter og lurer på om de skal slå seg konkurs, er det også utrolig viktig at de som kan, booker så tidlig som mulig, sier Grindland.

Her kan du lese om bedriftene som tar julebord-grep:

Aftenbladet: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/6zn1dO/rogaland-elektro-sponser-ansattes-restaurantbesk

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: