NHO

Innhold

Krisen er ikke over

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

NHOs tolvte medlemsundersøkelse er klar, og den viser at for mange av bedriftene i Rogaland så er krisen langt fra over.

Antallet koronarelaterte oppsigelser – både gjennomførte og varslede – øker i bedriftene, viser oktober-utgaven av NHOs koronaundersøkelse. 19 prosent av Rogaland-bedriftene som er medlem i NHO har gjennomført oppsigelser på grunn av koronapandemien. 22 prosent har planer om oppsigelser, og 10 prosent mener det er en reell fare for å gå konkurs.

-Rogaland ligger over landsgjennomsnittet på antall gjennomførte koronarelaterte oppsigelser, og det bekymrer meg at forventningene om oppsigelser er høy i flere bransjer, som industri, transport og reiseliv, sier Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland.

-Vi må stålsette oss for at vi kommer til å stå i denne krisen over tid, og jeg forventer at Stortinget vurderer ytterligere tiltak, slik at folk kommer tilbake på jobb igjen og har jobber i fremtiden, sier Grindland.

Dropper julebord

Undersøkelsen viser også at to av tre bedrifter i Rogaland skal ikke ha julebord for sine ansatte i år.

- Jeg har stor forståelse for at bedrifter som sliter, ikke prioriterer julebord. Samtidig håper jeg at de som har anledning finner kreative måter å avholde julebord allikevel, sier Grindland. – Serveringsbransjen sliter kraftig og julebordsesongen er som regel en periode hvor bransjen får hente seg inn. Når kun 27% av bedriftene i undersøkelsen planlegger julebord så er det klart at det er alvorlig for en bransje som allerede har store utfordringer.

Grindland peker på at mange bedrifter finner alternative løsninger for å avholde julebord. Noen har planer om å sende maten hjem til folk og at de ansatte så samles digitalt

Her finner du nøkkeltall fra norsk næringsliv hentet fra NHO sine medlemsundersøkelser.

Her kan du lese saken om julebord i Rogalands Avis.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: