NHO

Innhold

NHO og LO vokser under korona-krisen

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

Eirin K. Sund fra LO i Rogaland og Tone Grindland fra NHO Rogaland.

Det organiserte arbeidslivet har styrket seg under landets største krise i fredstid. Det motiverer regiondirektør Tone Grindland i NHO og regionleder Eirin K. Sund i LO i Rogaland.

- Mens vi står midt oppi en krise, er det inspirerende at det er økt oppslutning om det organiserte arbeidslivet og at den norske modellen faktisk styrker seg, sier Grindland.

I krisemånedene mars, april og halvveis inn i mai er det kommet inn 628 bedrifter i NHO-familien. På samme tid i fjor var tallet 380. I Rogaland har vi fått 51 nye medlemmer under koronakrisen, mens tallet i fjor var 30.

- Det er tydelig at bedrifter søker trygghet og fellesskap når krisen rammer, sier Grindheim.

Økning på over 60 prosent

Regiondirektøren forteller at det i denne perioden har vært en samlet vekst i antallet medlemmer på over 60 prosent.

- Særlig har veksten vært stor i bransjer som fikk umiddelbare problemer rundt 12. mars som frisørbedrifter og reiselivsbedrifter, sier Grindland.

I LO kan de også glede seg over økende medlemsmasse midt under den økonomiske krisen. Ved utgangen av mars hadde LO over 56.000 flere medlemmer enn på samme tid i fjor, en vekst på 6,2 prosent. Bare i løpet av en dag under korona-krisen var det 32 frisører som meldte seg inn i LO i Rogaland.

- Det er viktig for LO at vi styrker oss, men det er også utrolig viktig for den enkelte som nå er kommet i en vanskelig situasjon, sier regionleder Eirin K. Sund fra LO i Rogaland.

Avhengige av hverandre

Både NHO og LO har jobbet svært tett med regjeringen under korona-krisen og har vært sentrale under forhandlingene om de ulike tiltakspakkene.

- Vi har demonstrert viktigheten av organisert arbeidsliv og av trepartssamarbeidet, sier Grindland.

- Vi har også opprettholdt vår tette medlemsdialog, innført en rekke nye tjenester og tilbud og gjort det vi kan for å levere det medlemmene trenger både på kort, mellomlang og lang sikt, legger hun til.

Selv om NHO og LO er motparter i forhandlinger, samarbeider de bedre enn de fleste er klar over. De er også glade for at begge organisasjonene vokser.

- Vi er svært heldige som har et velfungerende samarbeid mellom arbeidstakere, arbeidsgivere og staten. I disse dager viser det hvor viktig dette er, sier Sund fra LO i Rogaland.

- Det er kjempeflott at organisasjonsgraden øker, og det er veldig viktig at alt skjer riktig når ansatte blir permittert, sier Grindland fra NHO Rogaland.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: