Endelig kan vi bytte ut dette

Publisert

Fra et av morgenmøtene til NHO Rogaland.

Regjeringen har gjort store lettelser. Vi gleder oss til vanlige kontormøter igjen.

-Dette var herlig! For oss på kontoret i NHO Rogaland er gleden nå stor over å få slippe påbud om hjemmekontor. Vi ser fram til å møte hverandre på ekte og ikke bare i disse evinnelige Teams-møtene. Jeg vet det er mange som er lei av den slags. Personlig synes jeg det er en stor lettelse å få komme tilbake på kontoret. Men også på vegne av bedriftene er dette en svært god nyhet, sier regiondirektør Tone Grindland i NHO Rogaland. 

NHO er glade for at regjeringen har lyttet til bedriftene og opphever hjemmekontor-påbudet. Det betyr mye for trivsel, motivasjon, utvikling og produktivitet at ansatte kan være på jobb.  Bedriftene kan nå selv vurdere bruk av hjemmekontor opp mot faren for høyt og samtidig sykefravær.

Her er Grindlands reaksjoner på regjeringens lettelser i smitteverntiltak.

Generelt: - Jeg synes dagens lettelser i sum er store skritt i riktig retning. Det er svært viktig for bedriftene at de kan drive som normalt uten smitterestriksjoner, og vi ser frem til at resten av tiltakene fjernes innen kort tid. Nå kan samfunnet endelig våkne fra vinterdvalen og vi går mot lysere tider, sier Grindland.  

Isolasjonstid: - Mange bedrifter sliter nå med et høyt sykefravær, og endringene i karantenereglene for nærkontakter/kutt i isolasjonstiden vil være nyttig for mange bedrifter som opplever høyt sykefravær. Det er nå viktig at bedriftene legger planer for hvordan de skal håndtere et stigende sykefravær, sier Grindland. 

Skjenking: - Det er bra at skjenkeforbudet nå er opphevet, noe som bidrar til at flere serveringssteder kan holde åpent og få sine ansatte tilbake på jobb, sier Grindland. 

Meteren: - Vi hadde håpet at kravet om bordplassering og meteren forsvant. Dette betyr mye særlig for restauranter og utesteder som ikke har servering, og bedriftene som lever av å samle mennesker, sier Grindland.