NHO

Innhold

NHO Rogaland utvider staben med studenter

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

Praksisstudenter i NHO Rogaland

Nicolai Botten og Malin Setalid startet forrige uken som studentpraktikanter hos NHO Rogaland.

NHO Rogaland tok i forrige uke imot de to studentpraktikantene Nicolai Botten og Malin Setalid som skal jobbe for kontoret denne våren.

Det er første gang NHOs regionskontor i Rogaland har praksisstudenter, som er et samarbeid med Universitetet i Stavanger hvor begge studentene har sin tilknytning. Nicolai og Malin er fulle av forventninger til praktikantoppholdet og svært motiverte til å gjøre en innsats for næringslivet i Rogaland de neste månedene.

Nicolai Botten kommer fra Haugalandet og studerer bachelor i sosiologi, der han blant annet har samfunnssikkerhet som spesialiseringsretning.

 Jeg gleder meg veldig til å få jobbe hos en så stor og viktig organisasjon som NHO. Ved å jobbe hos NHO Rogaland får jeg muligheter som jeg ikke ville fått ellers, noe Solamøtet 2020 var et bevis på. Jeg tror at tiden min her vil gjøre at jeg blir enda mer klar over hva jeg allerede kan, samtidig som jeg vil høste mange nye verdifulle erfaringer, sier Nicolai.

Malin Setalid er fra Stathelle i Telemark og studerer bachelor i statsvitenskap ved Universitet i Stavanger. Malin har valgt arbeidsrett som valgfag og ser frem til å få knyttet teori og praksis sammen.

 Jeg gleder meg enormt mye til å være i praksis hos NHO Rogaland. Jeg mener selv at det er noe veldig viktig ved å kunne koble den teorien vi har tillært oss i studie sammen med praksis. Det er spesielt gøy å få være praksisstudent i en region som har så mye næringspolitisk historie, forteller Malin.

Kick-startet praksisoppholdet på Solamøtet

På sin første arbeidsdag fikk de begge være med på en av fylkets viktigste næringspolitiske møter, nemlig Solamøtet 2020, som NHO Rogaland med flere samarbeidspartnere arrangerer årlig.

 Vi syntes det å få være med på Solamøtet 2020 var en opplevelse. Det var utrolig spennende å få være med på en så stor begivenhet. Å få høre fra så mange aktører i næringslivet snakke om fremtiden er noe vi håper å kunne dra nytte av under denne praksisperioden, sier Nicolai.

  Ja, vi fikk et unikt innblikk i både muligheter og utfordringer næringslivet og samfunnet står ovenfor, tilføyer Malin.

Praktikantene avslutter praksisoppholdet med å ferdigstille en rapport. Denne rapporten er utarbeides i et samarbeid mellom studenten, praksisplassen og universitetet. Praktikantene er fremdeles usikre på hva innholdet i praksisrapporten vil dreie seg om, men har likevel begynt å tenke på mange spennende problemstillinger.  

 Solamøtet inspirerte meg veldig når det gjaldt å tenke aktuelle problemstillinger til praksisrapporten. Jeg bet meg særlig merke i innleggene om kompetansebehov og hvordan vi utdanninger for fremtiden. Det blir spennende å se hva jeg lander på, sier Nicolai.

 Jeg synes også at det var svært lærerikt å være med på Solamøtet. Det gav meg mange nye ideer og interessante vinklinger inn mot praksisrapporten. Jeg syntes internasjonal politikk og handel er veldig spennende, og dermed kan det også være aktuelt å se på hvordan internasjonale forhold påvirker næringslivet i Rogaland, forteller Malin. 

Regiondirektør i NHO Rogaland, Tone Grindland, er svært fornøyd med å få Malin og Nicolai med på laget fra januar av og ser frem til både samarbeid og arbeidet med praksisoppgavene.

 Det er fint å ha Malin og Nicolai på plass her hos oss i NHO Rogaland. I løpet av de neste månedene er jeg sikker på at de vil tilføre kontoret nye perspektiver og kunnskap, men også bli bedre kjent med næringslivet i Rogaland og hvilke politiske saker som opptar dem, avslutter regiondirektøren.

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: